Actualitate

Nae Caranfil: România nu este pregătită pentru musicaluri. Lipsesc actorii şi coregrafii

“6,9 pe scara Richter”, cel mai nou film al regizorului Nae Caranfil a fost proiectat, în premieră mondială, la gala de deschidere TIF 2016, vineri seara. Filmul conţine scene de musical, un element rar, inexistente în filmele româneşti.

Nae Caranfil Nae Caranfil

Nae Caranfil a declarat sâmbătă după masă la Cluj că pasiunea sa pentru musical este mai veche, el având deja în palmares un spectacol de musical care nu a fost pus însă niciodată în scenă. “Am compus piese muzicale care se constituie într-un musical în anul 1985, la comanda Teatrului Naţional. Consiliul Judeţean de la acea vreme a interzis spectacolul când era deja în formare, piesele fiind destul de explozive. Acum acel musical stă în sertar. O piesă a fost preluată de trupa Byron, care va concerta sâmbătă seara la Cluj”, a spus Caranfil.

Regizorul a explicat şi de ce este foarte greu să se facă în România spectacole de musical. “Este un spectacol scump, necesită actori care trebuie importaţi, cel puţin aşa era în 1990. Poate că într-o zi o să mă arunc şi în chestiunea aceasta”,  a afirmat Nae Caranfil când a fost întrebat de jurnalişti dacă va face un spectacol de musical cap coadă.


Pe lângă faptul că există puţini actori pregătiţi pentru musical, nu există nici coregrafi specializaţi în jazz dancing. “Pentru musicaluri lipseşte coregrafia în România, nu avem coregrafi de jazz dancing. Vorbesc de o coregrafie competitivă care să depăşească gimnastica de dimineaţă şi programul de revelion”, a mai spus Caranfil.

Ultimele Stiri
abonare newsletter