Actualitate

Acrobații la 45 de metri înălțime, la deschiderea TIFF 2016. Piața Unirii a fost plină – FOTO-VIDEO

Ediția a 15-a a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) s-a deschis vineri seara, în Piața Unirii, cu un spectacol de acrobații la înălțime și cu proiecția în premieră mondială a filmului “6,9 pe scara Richter” al lui Nae Caranfil.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au aflat vineri seara în Piața Unirii la deschiderea oficială a TIFF 2016. Evenimentul a început cu un spectacol de acrobații al francezilor de la Transe Express. Cu ajutorul unei macarale, aceștia au susținut o impresionantă demonstrație de acrobații la înălțime.

Printre invitații de renume ai galei de deschidere s-au aflat Andreea Esca, Dumitru Prunariu, personalități locale și reprezentanți ai autorităților din Cluj.


Preşedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, la ceremonia de deschidere, că festivalul se găseşte în centrul lumii cinematografice europene. “La ediţia a 15-a a TIFF avem un record de invitaţi, peste 1.200 din mai multe ţări, suntem în centrul lumii cinematografice europene. Vă invit să veniţi la filmele pregătite la TIFF, avem 216 de lungmetraje şi 32 de scurtmetraje din ţări din toată lumea. TIFF este un festival pentru public, sperăm să organizăm şi în continuare evenimente care să facă să se vorbească despre România şi despre Cluj”, a spus Tudor Giurgiu.

După spectacolul de acrobații a urmat proiecția, pe un ecran gigant, a filmului “6,9 pe scara Richter” în regia lui Nae Caranfil. Spectatorii au avut privilegiul să vadă filmul în premieră mondială. Filmul, o comedie “parțial realistă, parțial nerealistă”, cu elemente de musical a fost gustat din plin de publicul prezent în număr mare.


Târziu după miezul nopții, s-a încheiat prima zi de TIFF 2016. Festivalul de film se desfășoară în perioada 27 mai - 5 iunie.

abonare newsletter