Actualitate

Elena Udrea a cerut ca Predoiu, Boc şi Cocoş să fie audiaţi în procesul „Gala Bute”

Elena Udrea a solicitat vineri, în timpul audierilor de la Curtea Supremă din dosarul „Gala Bute”, ca în proces să fie audiaţi, ca martori, Cătălin Predoiu, Emil Boc şi Dorin Cocoş, fostul ministrul aducând şi detalii despre o întâlnire cu Emil Boc pentru sponsorizarea evenimentului.

Vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc un nou termen din procesul „Gala Bute”, în care Elena Udrea este judecată alături de Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ion Ariton şi Ana Maria Topoliceanu, şedinţă la care Elena Udrea a cerut instanţei audierea fostului ministru Cătălin Predoiu, a fostului premier Emil Boc şi a fostului său soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş.

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a dat declaraţii în faţa judecătorilor, referitoare la acuzaţiile care i se aduc, precizând că este posibil să fi avut loc discuţii între ea, Emil Boc şi fostul ministru, Ion Ariton, despre eventuale încercări de convingere a unor companii de stat pentru sponsorizarea evenimentului.


Astfel, întrebată fiind dacă a discutat în 2011 cu Ariton despre sponsorizarea de către 10 companii de la Ministerul Energiei a galei, Udrea a declarat: “Direct cu domnul Ariton nu am discutat. Este posibil ca amândoi să fi participat la discuţia cu Emil Boc, legată de companiile de stat care ar fi putut sponsoriza evenimentul.”

Primarul Clujului Emil Boc nu a putut fi contactat telefonic pentru un punct de vedere.


Candidatul PNL la Primăria Capitalei a declarat, vineri, că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute, afirmând că stenograma şedinţei este la Guvern şi poate fi consultată.

"Am auzit. Nu este prima dată. Nu este treaba mea, este treaba judecătorilor, a procurorilor. Deocamdată mă ocup cu altceva. Hârtiile sunt la Guvern. Stenograma şedinţei este la Guvern. Toate condiţiile în care s-a adoptat hotărârea sunt cunoscute. Am mai explicat, eu şi Ialomiţianu am îndreptat o hotărâre care era propusă pentru a fi adoptată. Se întâmplă frecvent în Guvern, una este adoptarea hotărârii, alta este aplicarea ei. Mai multe nu ştiu", a declarat candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.


Cătălin Predoiu a susţinut că nu are nicio emoţie dacă va fi chemat ca martor în dosarul Gala Bute.

"Orice persoană care este solicitată trebuie să meargă în justiţie, dar nu am nicio emoţie în acest sens", a spus Cătălin Predoiu.


Cătălin Predoiu deţinea funcţia de ministru al Justiţiei în Cabinetul Boc, din care făcea parte şi Elena Udrea, în calitate de ministru al dezvoltării şi turismului, care a organizat Gala Bute.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.


Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter