Actualitate

Bilanţul inundaţiilor: case inundate, maşini stricate, sute de apeluri la ISU, gunoaie pe străzi – GALERIE FOTO-VIDEO

Ploaia a făcut prăpăd ieri la Cluj. Zeci de case au fost inundate, iar mulţi şoferi s-au trezit cu maşinile inundate sau zgâriate de copacii duşi de viitură.

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au intervenit pentru înlăturarea efectelor ploilor abundente de ieri, fiind preluate până acum peste 100 de apeluri de urgență. Pompierii au intervenit în principal pentru scoaterea apei din imobile inundate din municipiul Cluj-Napoca, comuna Florești și comuna Baciu.

Străzile Doinei și Vișinilor au fost afectate mai puternic din cauza ieșirii din albie a unui pârâu din zona respesctivă.


“Au fost undeva la 27 de locaţii şi alte două sau trei intervenţii pentru alte aspecte legate de scoaterea apei din subsolul gospodăriile inundate, însă fără să pună probleme deosebite. În continuare s-a mai răspuns şi astăzi la solicitările de ieri. S-au prioritizat în funcţie de efectele pe care au putut să le aibă. Prima dată s-a luat în considerare scoaterea apei din locuinţe, am înţeles că şi magazine din zona Piaţa Gării au fost inundate, şi s-a pus pe plan secund ceea ce însemna anexe, beciuri, gospodării. Nu a fost nimeni pus în pericol direct”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş.

Cele mai multe solicitări au venit din zona nord-est a municipiului Cluj-Napoca, cum ar fi Piața Gării, străzile Tudor Vladimirescu, Decebal, Războieni, Corneliu Coposu, Maramureșului, Septimiu Mureșan, Cetății, Alexandru Vlahuță, Suceava Bulevardul Muncii și Calea Baciului.


“Canalizarea nu a putut face faţă la puhoiul de ploaie. Pur şi simplu, datorită viiturii foarte violente apa a trecut peste gurile de canalizare şi s-a adunat pe străzile colectoare, chiar şi în unele curţi ale oamenilor. De asemenea, unele canale de scurgere erau colmatate cu gunoaie şi au agravat şi mai mult situaţia existentă”, a spus primarul Emil Boc

Etichete: bilant inundatii
Ultimele Stiri
abonare newsletter