Actualitate

Rupere de nori în Cluj şi Floreşti. Pompierii şi angajaţii Companiei de Apă au intervenit în forţă – GALERIE FOTO - VIDEO

Marţi la prânz în Cluj-Napoca şi Floreşti a plouat torenţial.

În câteva minute, străzile s-au umplut de apă şi grindină. Pe reţelele de socializare au apărut filmuleţe şi fotografii cu prăpădul făcut de ruperea de nori.

Clujul se află sub incidenţa unui cod galben de vreme rea până marţi. “Până acum avem vreo 80 de sesizări la dispecerat. Sesizările cuprind şi zona Floreştiului până la Apahida. Cea mai mare parte dintre sesizări sunt din Cluj-Napoca. Toate resursele Companiei de Apă Someş SA sunt în funcţiune pe teren pentru a remedia problemele. Noi răspundem la sesizări, chiar dacă unele dintre ele nu sunt problemele noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş, Lucian Croitoru, pentru Monitorul de Cluj.


7 echipaje de pompieri, trimise pe teren

Șapte echipaje de pompieri din două subunități ale ISU Cluj au intervenit pentru scoaterea apei din subsolurile mai multor imobile din divese locații ale municipiului Cluj-Npoca și comuna Florești. Acumulările de apă au fost generate ca urmare a acantității mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp în această după-amiză pe raza județului Cluj.

50 de apeluri telefonice în doar 30 de minute

Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod portocaliu, într-un interval de aproximativ 30 minute fiind înregistrate concomitent peste 50 de apeluri care solicitau intervenția pompierilor în vederea scoaterii apei din subsolurile imobilelor de locuințe.


Deplasarea pentru intervenții a echipajelor a fost prioritizată către locațiile unde au fost estimate efecte mai mari ca urmare a acumulărilor de apă, urmând a se răspunde tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp posibil.

Viorel Rauca, un utilizator Facebook, a postat un video cu ploaia torenţială din Cluj-Napoca, zona străzii Corneliu Coposu.


Ultimele Stiri
abonare newsletter