Actualitate

De acum zbori mai uşor în Germania. Uite ce ai putea face!

Zborurile de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj spre Germania sunt tot mai dese. Recent, compania Lufthansa şi-a suplimentat zborurile spre Munchen. Fie că vor să meargă în vizită, fie că vor să ajungă în aproape toate colţurile lumii, cursele aduc multe beneficii pasagerilor care aleg să zboare de la Cluj spre Germania.

Odată ajunşi în Germania se deschide „cutia Pandorei” spre sute de destinaţii din întreaga lume.

Alături de compania Wizz Air pasagerii pot ajunge în 5 locaţii din Germania (Dortmund, Cologne, Memmingen, Nurnberg şi Berlin), iar cu Lufthansa spre hubul  din Munchen (face legătura cu 29 de locaţii din Germania: Bamberg, Berlin, Bremen, Cologne, Dortmund, Dresden, Dusseldorf, Frankfurt, Friedrichshafen, Hamburg, Hanover, Heidelberg, Heringsdorf, Kaiserslautern, Karlsruhe, Leipzig, Mannheim, Munich, Munster, Nuremberg, Paderborn, Passau, Regensburg, Rosenheim, Rostock, Saarbrucken, Stuttgart, Ulm, Westerland) şi spre hubul de la aeroportul EuroAirport Baesel Mulhouse Freiburg, aflat la graniţa Germaniei, Elveţiei şi Franţei.


Acces spre alte destinaţii

De la Moscova până la Londra sau de la Milano până la Berlin, toate aceste conexiuni pot fi efectuate de pe Aeroportul EuroAirport Baesel Mulhouse Freiburg din Baesel dacă alegeţi să plecaţi din Cluj.

Aeroportul se află strategic la interscţia a trei ţări foarte importante din Europa: Germania, Franţa şi Elveţia. EuroAirport Baesel Mulhouse Freiburg este unul dintre cele mai bine echipate aeroporturi din zonă şi datorită infrastructurii sale poate face faţă oricărui tip de trafic. În anul 2015 a atins un număr record de 7.06 milioane de pasageri. Reţeaua de zboruri include între 70 şi 100 de aeroporturi în aproximativ 30 de ţări diferite, în funcţie de sezon. În mod normal la aceste destinaţii pasagerii pot ajunge direct zi de zi sau de câteva ori pe săptămână. La aeroportul din Baesel cele peste 25 de companii aeriene efecuzează aproximativ 100-120 de zboruri zilnic.


Ce puteţi face în Germania

Dacă vreţi să efectuaţi un city break oraşul Hanovra este ideal pentru un weekend.

Oraşul este situat pe râul Leinen şi este capitala statului federal Saxonia Inferioară, Germania. Oraşul este un important centru din nordul Germaniei, cunoscut a fi gazda unor importante expoziţii anuale comerciale, cum ar fi Târgul Hanovra. În fiecare an, Hanovra găzduieşte Hannover Schutzenfest, festivalul practicanţilor de tir sportiv şi Hannover Oktoberfest (a doua ca magnitudine din lume). Cei care vizitează Hanovra nu trebuie să rateze grădinile Herren Hanovra, acvariul oraşului sau grădina zoologică, una dintre cele mai importante din Europa.


Insula Muzeelor din Berlin

Insula muzeelor din Berlin a fost proiectată pentru a fi un sanctuar al artei şi ştiinţei. Găzduieşte cinci muzee localizate între Kupfergraben şi râul Spree. În interior poţi admira una dintre cele mai mari colecţii de sculpturi şi picturi din secolul al XIX-lea din Germania. De asemenea, vizitatorii pot vedea numeroasele opere ale artiştilor germani din acel secol, dar şi câteva opere ale unor impresionişti francezi.

Dusseldorf

Dusseldorf este sinonim cu moda, shoppingul, cultura şi tradiţiile nemţeşti. Aici se află cea mai vizitată stradă de lux din Germania, strada Ko, iar cine iubeşte distracţia cu siguranţă se va îndrăgosti de centrul vechi al oraşului. Peste 260 de localuri, puburi, baruri şi restaurante sunt concentrate pe o jumătate de kilometru pătrat. Aici puteţi vizita şi o fabrică de bere în care se produce şi astăzi berea Alt.


Cu cele 26 de muzee şi spaţii destinate expoziţiilor, oraşul acoperă un spectru cultural vast. Printre cele mai importante locuri pe care trebuie să le vizitaţi este muzeul Kunstpalast, colecţia de artă Nordhein-Westfalen sau castelul Benrath. Acesta a fost construit în urmă cu peste 200 de ani drept castel de vânătoare şi distracţie al printului Carl Theodor am Rhein, fiind unul dintre cele mai frumoase castele ale secolului 18. Castelul se găseşte în partea de sud a Dusseldorfului şi este considerat o capodoperă a epocii rococo, având 60 de hectare de gradini.

Etichete: germania vacanta
abonare newsletter