Actualitate

Tăriceanu, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

DNA precizează într-un comunicat că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a fi audiat ca martor.

"Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului sus menționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup. Fiind audiat în 15 aprilie, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată", susțin procurorii.


Potrivit DNA, Călin Popescu-Tăriceanu a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesorale ale prințului Paul de către Tal Silberstein, Remus Truică și alții și că nu a discutat cu cel din urmă despre taxele notariale.

DNA precizează că suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter