Actualitate

Clujul joacă finala pentru Capitală Europeană a Culturii cu titlul pe masă. Care este marele avantaj al orașului

Asociația “Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană” a prezentat, luni, noua campanie de comunicare și vizualurile acesteia.

Asociația “Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană” a prezentat, luni, noua campanie de comunicare și vizualurile acesteia. În noua campanie de comunicare din finala pentru câștigarea titlului de  Capitală Europeană a Culturii, Clujul merge pe elementul de diferență, diversitate culturală și deschidere. “Esența campaniei noastre încearcă să povestească conceptul candidaturii, care este acel East of West. Acesta este felul în care noi, vizual, am considerat cel mai potrivit să îl exprimăm. Ca și oraș în aplicație, noi ne-am asumat că provocarea noastră este să încercăm să colaborăm mai bine unii cu alții. Unii cu alții înseamnă comunitățile Clujului: tineri și mai puțin tineri, catolici și ortodocși, români și maghiari, studenți veniți din alte părți și locuitori ai Clujului, lumea IT-ului cu lumea artistică. Considerăm că prin proiectul nostru de candidatură le putem aduce împreună mult mai mult decât sunt ele acum. Campania încearcă să afișeze niște imagini care sugerează tocmai această diversitate, iar mesajul principal este că în Cluj aceste culturi se întâlnesc și să încercăm și noi indivizii să ne întâlnim”, a declarat Florin Moroșanu, directorul executiv al Asociației “Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană”.  

Orașul „joacă această finală cu titlul pe masă”, cum s-ar spune. De aici apare orientarea spre public, spre suporteri. Din acest punct de vedere, comunicarea se dorește a fi un prilej pentru trăirea comună (și comunitară) a unei stări privilegiate, așa-numita „stare de deschidere”.


Este, practic, atuul Clujului ca oraș dinaintea juriului, valoare exprimată și prin conceptul aplicației din concurs, respectiv „East of West”. Campania își propune să scoată în evidenţă ceea ce, paradoxal, în loc să dezbine, leagă acest oraș: diferențele. Din acest punct de vedere, Clujul joacă acest avantaj mergând pe mâna întâlnirii şi dialogului între culturi. De aici, și sloganul proiectului: „Servus!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter