Actualitate

Piste de biciclete fără continuitate. Primăria: Atât avem deocamdată

Primăria Cluj-Napoca nu recunoaște că pistele pentru biciclete au fost făcute fără cap și indirect dă vina pe proiectul cu fonduri europene Cluj Bike.

Repunerea în funcțiune a sistemului Cluj Bike și vremea frumoasă îi determină pe tot mai mulți să folosească bicicleta ca mijloc de transport, în defavoarea autobuzelor sau autoturismului personal. Dar, odată cu utilizarea frecventă a bicicletei revin în atenția bicicliștilor și problemele referitoare la piste.

Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că pistele se termină brusc, iar în unele locuri crengile copacilor nu sunt toaletate astfel încât vizibilitatea este redusă și există risc de accidente. Astfel de situații sunt pe Eroilor, Dorobanți, Între Lacuri, Făget și lista ar putea continua. “În ultima vreme, am început să merg la job cu bicicleta pentru că e cald, nu mai îmi îngheață mâinile și fața, dar voi renunța la această practică pentru că pistele nu au nicio continuitate. Nu știu cum le-a gândit Primăria, dar sunt construite total haotic. Trebuie să circul pe trotuar uneori și pietonii sunt deranjați, alteori trebuie să merg printre mașini. Este foarte riscant”, a afirmat Veronica A., o tânără din Cluj-Napoca. Ea a dat ca exemplu Eroilor și Dorobanților.


Un clujean i-a scris primarului Emil Boc prin intermediul unei platforme online, semnalând o situație din cartierul Între Lacuri. “Vă rog să uniţi pista de biciclete din Parcul Între Lacuri cu pista de biciclete de la Iulius Mall”, a spus Aurel Popescu.

Nu doar pe Eroilor și Dorobanților bicicliștii se lovesc cu capul crengi și li se termină pista brusc. “Pe recent inaugurată pistă de biciclete de pe strada Făgetului sunt zone în care crengile îi împiedică nu doar pe biciclişti să circule, ci şi pe pietoni, aceştia fiind nevoiţi fie să se aplece, fie să se ferească făcând câţiva paşi pe stradă. De asemenea, pistele de biciclete se termină în anumite zone brusc”, a declarat Andrei C., un clujean care locuiește în zonă.


Deși clujenii care se deplasează cu bicicleta au semnalat autorităților neajunsurile rețelei de piste, reprezentanții Primăriei se spală pe mâini și spun că nu pot face nimic până nu se reorganizează circulația din municipiu. “Primăria Cluj-Napoca a amenajat aceste piste pentru biciclete aşa cum au fost aprobate prin proiectul european avizat de forurile europene. Deocamdată sunt funcţionale doar aceste piste, însă ne propunem extinderea lor, odată cu reorganizarea circulaţiei din municipiu”, au declarat reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Când va fi reorganizată circulația nu se știe. Anul trecut, a început un studiu de trafic în Cluj-Napoca, dar nici acum nu se cunosc rezultatele acestuia. Angajații Primăriei au ridicat din umeri ori de câte ori au fost întrebați de studiul de trafic și au afirmat că nu cunosc rezultatele pentru că studiul nu le aparține.

Ultimele Stiri
abonare newsletter