Actualitate

Internauţii, încântaţi de arhitectura Clujului - GALERIE FOTO

Actorul Mihail Onaca cutreieră străzile să fotografieze deosebitele porţi şi geamuri ale Clujului. Fotografiile postate de acesta pe reţeaua de socializare Instagram strâng mii de aprecieri de la internauţi, iar recent publicaţia The Guardian a scris un articol despre arhitectura Clujului surprinsă în pozele bărbatului.

“Cluj-Napoca poate nu este locul ideal să vedeţi un film despre Dracula, aşa cum oamenii şi-ar putea imagina, dar este cu siguranţă o piatră preţioasă a Transilvaniei”, a explicat Mihail Onaca, un actor de teatru şi un pasionat al aplicaţiei Instagram.

“Oraşul are un mix exrtraordinar de arhitectură medievală, renascentistă, barocă şi modernă, fiind foarte interesant pentru cei care ies la plimbare pe jos”, mai spune acesta. “Este imposibil să te plimbi prin oraş şi să nu observi varietatea foarte frumoasă de uşi şi ferestre”, a declarat Mihail.


Mihail face poze în special în oraşul vechi cu străduţele lui pietruite şi pieţele mari. 

El îşi fotografiează oraşul pentru că vrea să menţină ceea ce el simte că se pierde. „Îmi e teamă că ne pierdem sensul esteticului. Bucăţi arhitecturale minunate sunt uitate sau înlocuite. Îmi place să le fotografiez – este modul meu de a le conserva”, mai spune artistul. Sfatul lui Mihail pentru locuitorii oraşului? Să se oprească şi să admire ce este în jur.


Cititorii publicaţiei The Guardian s-au declarat încântaţi de pozele postate pe internet.

“Fantastic, Mihai. Îţi mulţumesc că mi-ai adus aminte de luna petrecută în Cluj acum zece ani. Am cumpărat multe cărţi din acea librărie…Mulţumesc din Scoţia”, a spus un scoţian după ce a citit articolul.  


Articolul despre fotografiile lui Mihail Onaca a fost un real succes: a adunat peste 5900 de distribuiri pe Facebook şi 54 de comentarii la articol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter