monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prietenii Primăriei au primit din nou bani de la bugetul local. Proiectul a fost votat fără discuţii

Proiectul de hotărâre privind alocarea a 3,4 milioane lei din bugetul local pentru ONG-uri a trecut fără probleme de votul consilierilor locali. Această sumă este alocată în cadrul etapei a doua de finanţare pentru asociaţii şi fundaţii. La fel ca în prima etapă, şi de data aceasta Primăria a dat bani pentru prieteni.

Prietenii Primăriei primesc din nou bani din bugetul local. Proiectul a fost votat fără discuţii

În şedinţa de Consiliu Local de marţi, cu 19 voturi pentru şi două neparticipări la vot a fost adoptat proiectul de hotărâre privind alocarea a 3,4 milioane lei pentru proiecte de interes local, derulate de asociaţii şi fundaţii. Această alocare vine după ce în luna martie a avut loc prima etape de alocări de fonduri pentru ONG-uri. În martie, după îndelungi discuţii, negocieri ca la piaţă şi întreruperea şedinţei, a fost votată alocarea a 8,4 milioane lei. De data aceasta, proiectul privind alocarea în etapa a doua de fonduri pentru ONG-uri a fost votat fără niciun fel de discuţii.

Printre beneficiarii de finanţare nerambursabilă de la Primărie din etapa a doua se numără, din nou, prietenii autorităţilor locale, care an de an primesc sume importante din bugetul local.


Astfel, Fundația Armonia a lui Ion Novăcescu a primit în martie, la prima sesiune a alocării de fonduri pentru asociații și fundații, 100.000 lei pentru Berăria Culturală şi “Fabrica de talente pentru Capitala Europeană a Culturii”. Acum, la a doua sesiune a depus din nou cerere, fiindu-i aprobată și de data aceasta. Novăcescu primește 10.000 lei din bugetul local pentru proiectul “Cluj-Napoca – Capitala IT-ului românesc. Conferință și Premiile IT 2016”, deși solicitase 120.000 lei.

După cum Monitorul de Cluj a mai scris, în anii trecuți, multe din evenimentele lui Novăcescu, organizate în spații ale municipalității, au fost mai degrabă chiolhanuri, având printre invitați preponderent personaje controversate în politica locală. Practic, din bani publici s-a plătit mâncare și băutură pentru invitații lui Ion Novăcescu.


Consorțiul Studenților din România (CSR), condus de “eternul student” Iancu Șerbănescu (fondatorul StudCard) primește 150.000 lei pentru proiectul “Transylvania Music Event, ediția a VIII-a – TME”. Consorțiul a solicitat pentru acest eveniment 350.000 lei. Iancu Șerbănescu este susținut de Primărie și pentru “FISC – Festivalul Internațional de Stand Up Comedy, ediția a IV-a”. Pentru acest proiect, CSR-ului îi sunt alocați din bugetul local, 60.000 lei, suma solicitată fiind 176.000 lei. Un alt proiect al CSR, “10 ani StudCard” a fost respins pentru că nu a întrunit punctajul necesar.

Anul trecut, pentru Transylvania Music Event, Șerbănescu a primit de la Primărie 135.000 lei, iar în 2015 a primit 150.000 lei.