Actualitate

De ce parchează poliţiştii ilegal? Pentru că sunt în misiune

De fiecare dată când cetăţenii atrag atenţia asupra modului în care poliţiştii parchează neregulamentar sau ilegal, şefii lor le iau apărarea şi spun aceeaşi poezie: “erau în misiune”.

Ultima dată în care oamenii legii au călcat strâmb a fost în urmă cu câteva zile. Întrebaţi de ce au parcat ilegal pe trotuar pe strada Fântânele de către o clujeancă, aceştia ar fi avut o replică suburbană: „Marş”!

Ca şi în alte momente în care poliţiştii au fost prinşi că staţionau ilegal şi acum aceştia au spus că erau în misiune.


Potrivit şefului IPJ Cluj, chestorul Tudor Grindean, poliţiştii respectivi investigau un furt în zona respectivă.

„Am declanșat niște verificări în plan disciplinar. Polițiștii se aflau în misiune în zona respectivă care se referea la un furt. Din primele investigatii nu rezultă că polițiștii au avut un astfel de limbaj la adresa respectivei persoane. La toate instructajele le atragem atenția asupra limbajului și asupra ținutei. Noi încercăm să îi ajutăm pe oameni. Nu există încă o concluzie finală. Urmează ca și doamna în cauză să fie identificată”, a precizat chestorul Grindean pentru evz.ro.


Acesta nu este singurul caz în care maşina poliţiei era parcată ilegal iar scuza oamenilor legii a fost că erau în misiune.

În luna iulie din 2015 Monitorul de Cluj a publicat o fotografie cu maşina Poliţiei Secţiei 2 parcată într-o staţie de autobuz din cartierul Mărăşti. Şi atunci, ca şi acum, poliţiştii spuneau că sunt “în misiune”.


"Polițiștii au intervenit în zona respectivă, în urma unui apel prin 112, prin care se sesiza faptul că o persoană este căzută pe stradă. Solicitările prin apelul de urgență 112 presupun o intervenție rapidă a polițiștilor;  de cele mai multe ori, reușita acesteia este dată de operativitatea cu care se acționează. Nu încurajăm astfel de abateri de la normele rutiere, însă considerăm ca prioritară acordarea ajutorului cetățenilor în cazul  solicitărilor de urgență. Uneori, urgența misiunii permite oprirea autospecialelor de poliție chiar și în locuri în care, în mod normal, aceasta  este interzisă. În situația în care se constată că polițiștii încalcă normele rutiere fără temeinică justificare, aceștia sunt sancționați", precizat poliţiştii la vremea respectivă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter