Actualitate

Piesa unui clujean a câştigat Concursul Naţional de Dramaturgie "Matei Vişniec"

Piesa "Salut. Pa” a elevului Marius Alexandru Teodorescu de la Colegiul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca a câştigat cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Dramaturgie “Matei Vişniec”, care se adresează elevilor şi este prezidat de dramaturgul Matei Vişniec.

Sursa foto: https://www.facebook.com/teodorescu.alex.5 Sursa foto: https://www.facebook.com/teodorescu.alex.5

Matei Vişniec s-a declarat impresionat de tânărul de 18 ani, despre care a spus că este "un om de teatru total” şi că îl face să îşi amintească de el acum 45 de ani.

Limbajul Facebook-ului

Dramaturgul a afirmat că piesa câştigătoare este "o piesă nervoasă, cu personaje bine creionate” şi a subliniat că a fost impresionat şi de explozia de limbaj folosit în aceste zile de tineri.


“Am spus: «Iată o piesă pe care eu n-aş fi putut să o scriu, pentru că el foloseşte limbajul acesta nervos şi foarte interesant al dialogului dintre tineri, limbajul internetului, al Facebook-ului, un fel de argou
pe care eu, de pildă, nu-l stăpânesc, dar limba română are nevoie să se îmbogăţească şi cu această realitate, pentru că sunt mulţi în acest moment care înţeleg acest limbaj »”, a declarat Matei Vişniec.

Pasiune din liceu

Marius Alexandru Teodorescu a declarat, la rândul său, că a început să facă teatru din clasa a VI-a, iar pasiunea pentru teatru s-a născut alături de o trupă pentru liceeni.


Concursul Naţional de Dramaturgie "Matei Vişniec” se adresează elevilor, iar premiul de acordă anual, în cadrul Zilelor "Matei Vişniec” la Suceava.

Pe de altă parte, directorul Teatrului "Satiricus" din Chişinău, Alexandru Grecu, a declarat, în cadrul conferinţei de presă de deschidere a Festivalului de Teatru "Matei Vişniec” de la Suceava, că
prima ediţie a Festivalului Internaţional "Matei Vişniec” se va desfăşura în 2018 la Chişinău şi că se vor juca doar piesele dramaturgului Matei Vişniec.


“Pentru mine, personal, Matei Vişniec este Cehov-ul zilei de astăzi”, a spus Grecu, subliniind că, de fapt, dimensiunea teatrului contemporan se află între Cehov şi Vişniec.

Teatrul "Satiricus" din Chişinău va prezenta, în cadrul Festivalului de Teatru "Matei Vişniec” de la Suceava, care se organizează în perioada 8-15 mai, comedia "Cerere în căsătorie” de Anton P. Cehov, dar şi o montare inedită a piesei "Angajare de clovn” a lui Matei Vişniec.

Ultimele Stiri
abonare newsletter