Actualitate

Gunoaiele de la Pata Rât vor arde în continuare. Consiliul Judeţean a amânat soluţionarea problemei

Soluţionarea incendiilor repetate de la groapa de gunoi temporară de la Pata Rât a fost amânată din cauză că rectificarea bugetului judeţului a picat la votul consilierilor din şedinţa de vineri.

Gunoaiele de la Pata Rât vor arde în continuare. Consiliul Judeţean a amânat soluţionarea problemei Gunoaiele de la Pata Rât vor arde în continuare. Consiliul Judeţean a amânat soluţionarea problemei

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului judeţului nu a trecut de votul consilierilor, în şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri. Această situaţie a generat inevitabila amânare a proiectului privind alocarea a aproximativ 800.000 euro, din fondul de rezervă, pentru eliminarea efectelor produse de incendiile din ultima perioadă de la rampa temporară de deşeuri de la Pata Rât.

Proiectul referitor la rectificarea bugetară a fost votat de 16 consilieri, iar 12 dintre aceştia nu au votat.


“Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a evaluat situația actuală a depozitului de deșeuri neconform Pata Rât urmare a incendiului produs în această locație în data de 8 aprilie. Comisia care s-a deplasat pe amplasamentul depozitului de deșeuri neconform Pata Rât  a constatat existența unui foc mocnit la nivelul unor zone, identificate ca fiind în proprietatea municipiului Cluj-Napoca și transmise în administrarea Consiliului Județean Cluj, precum și pe alte terenuri aparținând unor terți neidentificați. Deși echipajele de intervenție ale ISU Cluj au intervenit operativ, în mod repetat pentru stingerea incendiului, acesta s-a reaprins, continuând să ardă mocnit în perioada 7-12 aprilie”, se precizează în proiectul de hotărâre care a fost amânat.

Conducerea Consiliului Județean speră că în final nu va fi nevoită să cheltuie întreaga sumă propusă în proiectul de hotărâre și recunoaște că instituția a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 80.000 de lei pentru că nu a reuşit să intervină "în cel mai scurt timp posibil" pentru stingerea incendiului. Consiliul Judeţean dă vina pe ISU Cluj care ar fi întârziat cu redactarea unui raport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter