Actualitate

Peste 3.000 de persoane la un miting de susţinere a familiei Bodnariu

Peste 3.000 de persoane participă, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, cerând autorităţilor norvegiene să permită reunirea acesteia, iar autorităţilor române o mai mare implicare în soluţionarea cazului.

Participanţii la miting s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având asupra lor baloane colorate, dar şi bannere cu mesaje precum "Cluj-Napoca, alături de familia Bodnariu”, "Reuniţi familia Bodnariu”, "Norvegia – nu separa familia Bodnariu” sau "Familia trebuie să fie unită”.

Unul dintre organizatorii mitingului a declarat că mitingul susţine şi familiile creştine, în general.


"Ne-am adunat la acest miting ca să susţinem o cauză care merită să fie susţinută, familia Bodnariu, dar şi familiile creştine, în general. Cerem autorităţilor norvegiene să se implice în soluţionarea cazului familiei Bodnariu şi a altor cazuri similiare, cerem să permită reunirea familiei Bodnariu. Ne exprimăm indignarea faţă de slaba implicare a demnitarilor noştri care au datoria să îi apere pe toţi românii şi să semnaleze forurilor internaţionale astfel de abuzuri cum este cel din Norvegia şi care afectează familia Bodnariu”, a spus acesta.

În cadrul mitingului au fost rostite rugăciuni şi s-au cântat cântece religioase.


Participanţii la miting vor porni şi într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter