Actualitate

Consilierul local Loredana Pop își prelungește șederea în locuința de la Primărie

Consilierii locali clujeni vor discuta și vor supune votului, în ședința de vineri, un proiect de hotărâre care vizează prelungirea termenului de locațiune a unor contracte având ca obiect locuințe construite de către A.N.L. în municipiul Cluj-Napoca. Pe lista celor care își doresc o astfel de prelungire se află și Loredana Pop, consilierul cel mai relaxat din forul local.

Mai exact, pe ordinea de zi a ședinței de vineri figurează un proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de locațiune a unor contracte având ca obiect locuințe construite de către A.N.L., situate în municipiul Cluj-Napoca, strada Taberei nr. 2- Tâşnad nr. 10, cu actualizarea și recalcularea chiriei pentru titularii contractelor de închiriere care au împlinit vârsta de 35 de ani. Proiectul care vizează o prelungire până în 4 aprilie anul viitor ar putea trece fără emoții, având în vedere că este semnat și de colegii liberali ai Loredanei Pop.

Cine este Loredana Pop

Loredana Pop (PNL) este unul dintre cei mai noi consilieri locali și face parte din vechiul PDL. Ea a ajuns în CL la începutul anului trecut, odată cu plecarea consilierilor Adrian Popa și Ovidiu Turdean.


Potrivit CV-ului său, Pop a avut o ascensiune liniștită și fără griji în carieră. Născută în 1982 lângă Vatra Dornei, Loredana Pop a absolvit la Cluj Facultatea de Administraţie Publică în 2005 şi, un an mai tîrziu, s-a angajat direct secretară a deputatului pe atunci, Daniel Buda. De asemenea, ea a absolvit și Facultatea de Drept la Universitatea Dimitrie Cantemir, iar acum face parte și din Baroul Cluj. Loredana Pop nu s-a remarcat până acum decât printr-o locuinţă ANL "primită" de la fostul viceprimar Radu Moisin şi prin faptul că a reușit să intre în Barou doar la a doua „strigare”. 

Episodul romanțat

În urmă cu câțiva ani, Loredana Pop, pe atunci iubita viceprimarului PDL Radu Moisin şi secretara lui Daniel Buda, pe atunci deputat PDL, a primit repartiţie într-un apartament ANL. Primăria nu a vrut să explice în ce a constat „punctajul” care a departajat-o în faţa altor zeci de solicitanţi. Chiar dacă repartiţia nu a fost ilegală, în mod cert moralitatea ei a fost și rămâne discutabilă. Cum de altfel, discutabilă este acum și moralitatea prelungirii acestui contract.


Loredana Pop deține un autoturism Fiat Punto, iar potrivit declarației de avere de pe site-ul Primăriei, aceasta a obținut de la un cabinet de avocatură aproximativ 8.000 lei, iar de la CTP (unde este membru în consiliul de administrație) a obținut aproximativ 11.000 lei. În Consiliul Local a avut 15 inițiative, semnate alături de consilieri și primar și a intervenit de cinci ori.

Loredana Pop nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere.

abonare newsletter