Actualitate

Bilanţul inundaţiilor de la Dej: 100 de locuinţe afectate şi zeci de fântâni inundate - FOTO

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au desfășurat peste 100 de misiuni de scoatere a apei din locuințe, gospodării, subsoluri și fântâni inundate, ca urmare a ploilor abundente ce au avut loc în seara zilei de sâmbătă, 9 aprilie ce au afectat municipiul Dej, precum și localități din comunele Jichișu de Jos și Cășeiu.

“În continuare se acționează punctual pentru scoaterea apei din subsoluri sau fântâni inundate urmare a asolicitărilor primite, sprijind in continuare comunitățile afectate”, spun reprezentanţii ISU Cluj.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a convocat în şedinţă extraordinară ieri, 10 aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în localitatea Jichişu de Jos, ca urmare a ruperii de nori.


“În urma şedinţei extraordinare s-a hotârât distribuirea de apă îmbuteliată pentru locuitorii din satele Codor şi Jichişu de Jos, verificarea instalaţiilor de gaz şi alimentării cu energie electrică din satele Codor şi Jichişu de Jos şi repunerea acestora în stare de funcţionare, verificarea tuturor surselor de apă potabilă fântâni, curăţarea acestora şi decontaminarea lor în satul Codor, municipiul Dej şi comuna Căşeiu - sat Căşeiu, Rugăşeşti şi Sălătruc, decolmatarea cursurilor de apă aparţinând Văii Codorului, Văii Gârbăului şi Valea Salca.

“Începând de luni au fost constituite trei comisii de verificare a situaţiei din teren (comuna Jichişu de Jos, municipiul Dej, comuna Cuzdrioara şi comuna Căşeiu) şi inventarierea pagubelor produse de inundaţii (gospodării afectate, poduri, podeţe, drumuri, terenuri agricole). Populaţia urmează să fie informată despre contaminarea apei potabile şi posibilitatea apariţiei focarelor de infecţie. De asemenea, se va verifica stadiului lucrărilor la alimentarea centralizată cu apă potabilă a localităţii Codor şi cartierului Viile Dejului din municipiul Dej. Totodată, s-a dispus refacerea infrastructurii drumurilor din localitatea Codor, localitatea Rugăşeşti, precum şi a drumului judeţean care face legătura între localităţile Cuzdrioara şi Gârbăul Dejului”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter