monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Sute de călători frauduloși au fost amendați de controlorii Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Controalele vor continua

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj au realizat, în această săptămână, mai multe acțiuni de control pe mijloacele de transport public pentru depistarea și sancționarea celor care circulă fără bilet sau abonament.

Sute de călători frauduloși au fost amendați de controlorii CTP.   Controalele vor continua.

Controalele au fost realizate pe mai multe linii deosebit de circulate din municipiul Cluj Napoca. În urma acestor acțiuni mai multe sute de călători frauduloși au primit sancțiuni a căror valoare se apropie de suma de 15.000 de lei. Astfel, în data de 6 aprilie au fost depistați 257 de contraveninenți în mijloacele de transport în comun CTP În aceași zi, doar în intervalul orar 16.000 – 18.00, în zona Piața Gării au fost depistați 70 de călători frauduloși. Doar opt dintre aceștia au achitat un bilet de suprataxă, în valoare 35 de lei, restul de 62 primind fiecare o amendă de 100 de lei. În data de 7 aprilie, la controlul din zona cartierului Mărăști, în intervalul orar 18.00 – 19.30, au fost depistați 74 contraveninenți. Dintre aceștia, 15 au preferat să plătească biletul de supataxă, în timp ce 59 au fost amendați, fiecare, cu câte 100 de lei.

CTP anunță că asemenea acțiuni de control vor avea loc constant, în baza Protocolului de colaborare cu Jandarmeria clujeană și le recomandă călătorilor să se asigure că dețin un bilet de călătorie sau un abonament valabil pentru a evita o situație neplăcută. În același timp, CTP își cere scuze pentru disconfortul creat călătorilor onești de aceste acțiuni de control necesare pentru întronarea unui spirit de civilizație și corectitudine în sistemul public de transport urban din metropola clujeană.