Actualitate

Daţi un ban pentru un pian - Acţiune caritablă pentru recondiţionarea unui pian celebru din Cluj

Două asociaţii (Beard Brothers şi JazzDay) lansează un apel prin care clujenii sunt invitaţi să adune bani pentru recondiţionarea unui pian pe care au învăţat muzicieni recunoscuţi ai României.

Daţi un ban pentru un pian Daţi un ban pentru un pian

“Clujenii sunt invitaţi să dea 1 ban pentru pian, într-o campanie de strângere de fonduri pentru recondiţionarea pianului studenţilor de la Casa de Cultură. Pianul buclucaş este din anii '60 la dispoziţia tinerilor artişti ai Clujului în Casa de Cultură, fiind instrumentul pe care au cântat şi s-au specializat toate generaţiile de studenţi ajunse până în prezent la şcolile clujene de muzică. Pianul, model Forster (grand piano), necesită o urgentă recondiţionare, vechimea mecanismului intern împiedicând păstrarea acordajului pe termen mai lung de câteva zile, iar aspectul exterior al acestuia lasă de dorit”, se arată într-un comunicat de presă transmis, ieri, de organizatorii acţiunii.
Campania poartă numele “Daţi un ban pentru pian”, iar iniţiatorii îşi propun să adune cei 2.500 de euro necesari pentru recondiţionarea pianului.

“Daţi 1 ban pentru pian / #1banpentrupian este modalitatea prin care noi dorim să îi răsplătim pe cei care ne înfrumuseţează viaţa prin muzică. Oricât de talentat este un artist, fără repetiţii, muncă şi formare continuă nu o să aibă şanse reale pe piaţă. Campania noastră este un apel la susţinerea tinerelor valori locale. E incontestabilă valoarea culturală pe care o are acest pian, pe ale cărui clape şi-au format mâna muzicieni cu reputaţie ai Clujului, ca Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Dima Belinski, Marius Pop sau generaţii întregi de studenţi. Ar fi păcat să-l neglijăm până în momentul în care recondiţionarea lui nu ar mai fi posibilă”, a declarat, în comunicat, managerul Jazz Day, Tudor Vesa.

abonare newsletter