Actualitate

Cât plăteşte statul pentru exproprierile de la Autostrada Sebeș–Turda

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe amplasamentele suplimentare care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării Autostrada Sebeș – Turda – Lot 3, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

Printr-o Hotărâre, Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeș – Turda – Lot 3. Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităților Aiud și Mirăslău din județul Alba, în suprafață totală de 289.407 mp. 

Proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda” prevede construirea autostrăzii pe teritoriul județelor Alba și Cluj, pe o lungime totală de 70 km.


Sumele necesare despăgubirilor se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și au rezultat ca urmare a Raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR).

Ultimele Stiri
abonare newsletter