Actualitate

Omul de afaceri Octavian Buzoianu candidează la Primăria Cluj-Napoca. O retrage PSD pe Aurelia Cristea din cursă?

Un nou candidat s-a lansat joi în cursa pentru scaunul de primar al municipiului Cluj-Napoca. Omul de afaceri Octavian Buzoianu a anunţat că va candida ca independent. Dacă Buzoianu va fi susținut de PSD, Aurelia Cristea va face un pas în spate. Aceasta recunoaște de altfel că "în politică orice este posibil".

Octavian Buzoianu şi-a lansat candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca Octavian Buzoianu şi-a lansat candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca

Octavian Buzoianu, al cărui nume este legat de fosta fabrică de bere Ursus şi de unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Cluj, s-a lansat joi în bătălia pentru conducerea Primăriei Cluj-Napoca.

Discursul său la lansarea candidaturii a fost unul general, despre aspecte precum schimbarea mentalităţii în administraţie. Omul de afaceri a evitat să spună ce vrea să facă concret pentru oraş şi cu ce proiecte vine pentru a-şi învinge contracandidaţii. “Cred în viitorul Clujului. Oraşul are un potenţial imens dar insuficient valorificat. Este momentul să trecem împreună la un nivel superior administrativ, economic, cultural şi social”, a declarat Buzoianu.  


Fiind întrebat ce le va spune clujenilor despre plecarea Ursus din Cluj, Buzoianu a precizat că este vorba despre o adaptare la economia modernă. “Despre Ursus aş putea scrie cărţi şi cred că nu sunt mulţi cei care au trăit istoria Ursus aşa cum am trăit-o eu, cu bucurii şi greutăţi, dar în final cu o mare victorie. Interpretarea sentimentală a plecării sau ca să definesc corect, a locaţiei de producţie de la Cluj a trebuit să o explic în ultimii ani de foarte multe ori, mai ales prietenilor. A fost o pierdere pentru Cluj din multe puncte de vedere, dar trebuie să punem în balanţă faptul că am dezvoltat cea mai mare companie din industria berii, că acea companie poartă numele Ursus, faptul că pe milioane şi milioane de sticle scrie Ursus Cluj, faptul că sub acel brand de companie sunt guvernate alte branduri naţionale româneşti, faptul că în România compania internaţională care finanţează compania Ursus este singura companie internaţională care finanţează companii româneşti este un câştig. Faptul că se produce în altă parte este o adaptare la economia modern. Acesta este mesajul meu pentru clujeni”, a declarat Buzoianu.  

Deşi nu a spus nimic despre programul său, Buzoianu a precizat că va fi un program coerent. “Nu vreau să înving pe nimeni, vreau să îmi expun punctul de vedere, o să fac un program coerent, concret. Primul punct din care am să pornesc este schimbarea mentalităţii din administraţie”, a punctat omul de afaceri clujean. Buzoianu a precizat că are timp în campanie să arate care sunt toate proiectele la care s-a gândit.


Spre finalul evenimentului de lansare, Octavian Buzoianu a declarat mai în glumă, mai în serios: “Facem pariu că voi câştiga?”

Buzoianu ar putea fi susținut de PSD în candidatura sa la Primărie, în ipoteza în care Aurelia Cristea ar fi retrasă, potrivit unor speculații apărute în ultima perioadă. Cristea nici nu confirmă, nici nu infirmă această informația: "În politică este posibil orice", spune aceasta


La rândul său, președintele PSD Cluj Remus Lăpușan nici nu infirmă, nici nu confirmă eventuale schimbări, în contextul în care PSD va încheia o alianță electorală. “Nu ascund faptul că suntem în discuții în acest moment cu ALDE pentru o alianță electorală, dar nu se pune astfel problema, candidatul nostru este Aurelia Cristea”, a declarat Remus Lăpușan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter