Actualitate

Doi consilieri locali din Cluj, depistaţi de ANI în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a publicat, marţi, o listă cu 40 de actuali şi foşti aleşi locali aflaţi în stare de incompatibilitate, conflict de interese administrativ şi penal şi fals.

Doi consilieri locali din Cluj, depistaţi de ANI în stare de incompatibilitate şi conflict de interese Doi consilieri locali din Cluj, depistaţi de ANI în stare de incompatibilitate şi conflict de interese

Pe lista ANI se află 9 primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali din mai multe judeţe, printre care şi Cluj. În cazul celor 40 de foşti şi actuali aleşi locali s-a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum şi indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese.

Alexandru Man, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Iara, județul Cluj a fost depistat în conflict de interese administrativ. “În perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea a două Hotărâri ale Consiliului Local al comunei Iara care priveau arendarea pășunii aflată în proprietatea comunei, în baza cărora fratele său a încheiat la data de 04 mai 2009, cu Primăria comunei Iara, un contract de arendă pentru suprafața de 26 ha de pășune aflată în proprietatea comunei, pe o perioadă de 5 ani”, se arată într-un comunicat ANI.


Vasile Pop, consilier local în cadrul Consiliului local al comunei Iara, județul Cluj a fost descoperit de ANI în stare de incompatibilitate. “În perioada exercitării mandatului de consilier local, SC DAZROM SRL (societate comercială în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat în perioada 11 aprilie 2007 – 14 ianuarie 2013 și funcţia de administrator în perioada 16 mai 2007 – 14 ianuarie 2013 și în cadrul căruia fiul acestuia deține calitatea de asociat), a încheiat contracte comerciale cu Primăria comunei Iara, autoritate a administrației publice locale din care persoana evaluată face parte în calitate de consilier local, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) şi alin. (2) din Legea 161/2003”, se precizează în documentul ANI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter