Actualitate

Reţeaua Stat Islamic ameninţă cu atacuri toate ţările care participă la coaliţia antiteroristă

Reţeaua teroristă Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Bruxelles, soldate cu 31 de morţi, ameninţă că va ataca toate statele "cruciate" care participă la coaliţia antiteroristă implicată în operaţiuni în Siria şi Irak.

"Le promitem ţărilor cruciate care s-au aliat împotriva Statului Islamic zile şi mai sumbre, ca reacţie la agresiunile contra statului nostru. Cu voia lui Allah, vă aşteaptă ceva mai dur şi mai amar", a transmis organizaţia teroristă în mesajul de revendicare a atentatelor de la Bruxelles.

"Cu ajutorul lui Allah, o celulă secretă a soldaţilor Califatului a atacat Belgia cruciată, care luptă fără încetare împotriva islamului şi a musulmanilor", a anunţat organizaţia teroristă sunnită.


"Mujahedini ai organizaţiei Stat Islamic au comis seria de atentate sinucigaşe, cu centuri explozive şi bombe; a fost vizat un aeroport şi o staţie de metrou din centrul capitalei Belgiei", subliniază organizaţia teroristă.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, nordul Libiei şi nordul Egiptului, unde a proclamat un "califat".


O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria. Din coaliţie fac parte state precum Australia, Olanda, Canada, Franţa, Iordania, Arabia Saudită, Turcia şi Marea Britanie.

Alte zeci de ţări - inclusiv România, R.Moldova, Bulgaria, Macedonia, Muntenegro, Maroc, Noua Zeelandă, Serbia - susţin eforturile internaţionale împotriva organizaţiei teroriste sunnite.
 

abonare newsletter