Actualitate

Toate ușile se deschid spre teatru

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă cea de-a şaptea ediție a evenimentului Ziua Porților Deschise.

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național va avea loc duminică, 27 martie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul se va desfăşura între orele 12:00 şi 19:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Astfel, săptămâna aceasta, toate ușile se deschid spre teatru. Cei care se plimbă zilele acestea pe bulevardul Eroilor, mai exact în perioada 21-27 martie 2016 vor putea trece, la propriu, pragurile denumite „Porțile Fermecate”, unde vor avea ocazia să își facă fotografii.


Evenimente pentru cei mici și cei mari

În cadrul evenimentelor, Teatrul Național Cluj-Napoca așteaptă cu porțile deschise clujenii de toate vârstele. Cei mici, dar și cei mari sunt invitați la evenimente variate și colorate în spațiile teatrului, care să lege noi prietenii cu lumea fascinantă a culturii și a artei scenice.

Copiii se vor putea bucura de spectacolul de teatru dedicat lor: Mimorozart (producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck“), de face painting şi baloane modelabile  (Boom Party Club), de un Atelier de teatru şi improvizaţie (Create.Act.Enjoy) şi de pe acum clasicul Colţ al copiilor, unde, în acest an, cei mici vor putea asculta poveşti citite de mult iubitul scriitor şi traducător Florin Bican.


Pentru a marca Anul Constantin Brâncuşi, evenimentele pentru adulți vor începe cu o proiecţie de Filme documentare cu şi de Constantin Brâncuşi. Tot în foaierul teatrului, publicul este așteptat să participe la o dezbatere cu oameni de teatru clujeni pe tema Artele scenice din Cluj-Napoca – perspective şi direcţii. Iar apoi, ca în fiecare an, Colțul „Restituiri“, va aduce la lumină un mare spectacol de arhivă: Săptămâna luminată de Mihail Săulescu, regia Mihai Măniuțiu, urmată de discuții cu Miriam Cuibus și Mihai Măniuțiu.

“În cadrul evenimentelor speciale, spectatorii noştri vor putea participa la mult iubitele Vizite în culise ghidate de actori ai Teatrului, pentru a descoperi lumea ascunsă din spatele scenei. La Cabina de film, fiecare va putea să intre în prietenoasa cabină special amenajată, unde este invitat să-și împărtăşească gândurile şi sentimentele care îl leagă de viața teatrului, înregistrările urmând să fie montate într-un film, care va fi proiectat în cadrul Nopții Porților Deschise din luna decembrie. O instalaţie interactivă de lumini şi sunet, Pădurea de metal, vă așteaptă în Studioul „Euphorion“, iar în fața Teatrului veți putea admira fermecătoare și suprinzătoare grupuri de Statui vivante”, spun organizatorii.  


Pe toată durata evenimentului, vor fi deschise special pentru vizitatori ateliere de olărit şi de încondeiat ouă și târguri de produse şi obiecte tradiţionale.

Maia Morgestern, invitat special

Ediția din acest an este cu atât mai specială cu cât invitata specială a evenimentului va fi actrița Maia Morgenstern, în dialog cu regizorul Mihai Măniuțiu, dar şi cu spectatorii. Această întâlnire va fi urmată de o sesiune de autografe.


PROGRAMUL EVENIMENTULUI

Evenimente pentru copii:


12:00 – 12:50

Spectacol de teatru non-verbal pentru copii (4+):

MIMOROZART, regia Palocsay Kisó Kata (Teatrul de Păpuşi „Puck“)

Scena mare

12:00 – 15:00

Face painting şi baloane modelabile (Boom Party Club)

Foaier, rang II

13:00 – 13:50

Atelier de teatru şi improvizaţie pentru copii între 5-12 ani, coordonat de Diana Buluga şi Raluca Lupan (Create.Act.Enjoy) – pe bază de înscriere prealabilă pe atelier@teatrulantionalcluj.ro

Foaier, rang II, stânga

14:00 – 14:50

Colţul poveştilor:

Florin Bican - Povești nefirești: traduceri și texte originale în lectura autorului

Foaier, rang II, stânga

Evenimente pentru adulţi:

12:00 – 15:50 

Anul Constantin Brâncuşi:

Proiecţie de filme de arhivă cu şi de Constantin Brâncuşi

Foaier, rang II, dreapta

15:00 – 15:50

Dezbatere: Artele scenice din Cluj-Napoca – perspective şi direcţii

Invitați: reprezentanți ai instituțiilor de spectacole din Cluj-Napoca

Moderator: Ștefana Pop-Curșeu

Foaier, rang II, stânga

16:00 – 17:50

Colţul „Restituiri“: vizionarea înregistrării spectacolului SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ de Mihail Săulescu, regia Mihai Măniuţiu, Teatrul Naţional Cluj-Napoca (1994), urmată de discuţii cu realizatori ai spectacolului: Miriam Cuibus şi Mihai Măniuţiu

Foaier, rang II, dreapta

18:00 – 19:00 

Invitata specială a zilei, actriţa MAIA MORGENSTERN, în dialog cu regizorul MIHAI MĂNIUŢIU – întâlnire urmată de o discuție cu publicul și de o sesiune de autografe

Scena mare

Evenimente speciale:

13:30 – 17:30

Vizite în culise, ghidate de actori ai Teatrului Național Cluj-Napoca

14:00 – 18:00

Statui vivante (Create.Act.Enjoy)

15:00– 18:00

Pădurea de metal. Instalaţie interactivă de sunete şi lumini

Studio „Euphorion“

15:00 – 17:00

Cabina de film

Foaier, rang II

16:00 -17:00

Quiz in the afternoon

Foaier, ultimul etaj, The Londoner – Great English Pub

Ultimele Stiri
abonare newsletter