Actualitate

Ziua mondială a sindromului Down la Cluj-„Nu diferenția, conștientizează!”

Ziua mondială a sindromului Down a fost marcată și la Cluj-Napoca. Un grup format din persoane cu sindrom down, însoțitorii lor, dar și voluntari au ieșit azi în Piața Unirii din Cluj-Napoca cu pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „21 Martie sărbătorim dreptul la integritate”, „Down Cluj vrem și putem”, „Nu sunt normal, sunt diferit” și „Nu diferenția, conștientizează”. Cei aflați în centrul Clujului au primit mici calendare, iar copiilor le-au fost oferite baloane.

,,Centrul Comunitar Județean dorește cu această ocazie să conștientizeze comunitatea clujeană  de existența acestei deficiențe. Tot astăzi unu din cele șase departamente ale centrului organizează un workshop susținut de profesori din cadrul Facultății de Psihopedagogie specială, workshop care își propune să îi ajute pe părinți să înțeleagă simptomologia acestei boli și să îi ajute în eforturile de integrare a copiilor.”, a declarat Mihaela Telcean, șeful  Centrului Comunitar Județean.

Aceasta a fost cea de-a XI-a ediție a Zilei mondiale a Sindromului Down, deviza de anul acesta fiind „Prietenii mei, comunitatea mea”. Această zi a fost marcată în România pentru prima dată în anul 2012.

abonare newsletter