Actualitate

Boc, reacţie după două zile de la incidentul din Polivalentă. Pe Facebook

Primarul Emil Boc a declarat luni seară, într-un dialog pe Facebook cu clujenii, că probabil miercuri, 16 martie, vor fi trase concluziile referitoare la accidentul de la Sala Polivalentă de sâmbătă seara, când un băiat de 9 ani a căzut în gol în timpul unui meci de baschet, şi a dat asigurări că nu se vor mai întâmpla asemenea lucruri.

“Din câte am înţeles de la domnul viceprimar Şurubaru, pe miercuri a fost programată o nouă întâlnire cu reprezentanţii constructorului, a furnizorilor de echipamente, a Inspectoratului de stat pentru construcţii, a administratorului sălii, astfel încât să poată fi trase concluziile respective”, a precizat Emil Boc.

El a adăugat că Primăria Cluj-Napoca tratează cu responsabilitate accidentul şi că în paralel se derulează şi o anchetă a poliţiei.


„A fost un eveniment tragic, pe care cu toţii îl regretăm. Mi-am exprimat din primul moment compasiunea pentru durerea tânărului, pentru durerea pricinuită familiei (...). Evenimentul este grav şi este tratat cu maximă responsabilitate de către primărie. Din acest punct de vedere, am intervenit şi am dispus, pe componenta noastră, să trimit o echipă tehnică, coordonată de viceprimarul Şurubaru, pentru a stabili condiţiile în care s-a produs acest eveniment, de a discuta cu administratorul sălii, constructorul, furnizorul de echipamente, pentru a stabili în primul rând ce s-a întâmplat şi pentru a remedia situaţia. În paralel, se desfăşoară o anchetă penală a poliţiei, pentru care în acest moment nu sunt în măsură să vă dau verdicte. Acestea vor fi date de către specialişti, care vor stabili responsabilităţile fiecăruia în parte, dar mă voi asigura în primul rând ca acest lucru să nu se mai întâmple în Sala Polivalentă”, a subliniat Emil Boc.

El a adăugat că toate evenimentele din Sala Polivalentă se vor desfăşura conform programului şi, dacă va fi cazul, locul accidentului va fi izolat.


“Ne-a ajutat Dumnezeu să nu avem o tragedie mai mare.  Sunt alături de familie și de tânărul care a suferit accidentul. Sunt și eu pățit. Am avut neșansa să cad de la o înălțime de 4 metri, dar am mers mai departe, n-am avut decât câteva julituri, dureri la umeri. Mă voi asigura că acest gen de eveniment cum a fost cel din Sala Polivalentă să nu se mai întâmple niciodată. Înțeleg starea în care se află tânărul pentru că a doua oară când m-am dus în studio îmi tremurau genunchii. Așadar, te așteptăm din nou la Polivalentă, la baschet”, a mai spus primarul.

Un băiat în vârstă de 9 ani a căzut în gol, de la o înălţime de peste patru metri, în timpul unui meci de baschet care a avut loc sâmbătă seară în Sala Polivalentă din Cluj.


Copilul care a căzut în gol în Sala Polivalentă din Cluj a fost externat, luni, fără probleme din punct de vedere neurologic şi neurochirurgical.

Ultimele Stiri
abonare newsletter