Actualitate

PSD-iştii clujeni vorbesc singuri

Grupul PSD Cluj din Consiliul Local a chemat luni la o întâlnire publică Consiliului de Administraţie (CA), dar şi pe directorul Sălii Polivalente, pentru a oferi explicaţii cu privire la evenimentul nefericit de sâmbătă, când un copil a căzut de la 4 metri din tribună.

Surpriză însă, PSD-iştii clujeni s-au trezit că vorbesc singuri, reprezentanţii Sălii Polivalente şi ceilalţi consilieri locali neonorând invitaţia.

Acuzaţi de „anchete politice”

Consilierii locali PNL spun că nu susţin ideea unei „anchete politice”, cu referire mai exact la iniţiativa PSD-iştilor.


„În acelaşi timp, considerăm că în astfel de situaţii singurele verificări şi anchete adecvate sunt cele instituţionale, prevăzute de legislaţia în vigoare. Subliniem totodată faptul că nu susţinem ideea unei anchete politice pe această temă! Cei care trebuie să îşi spună cuvântul sunt experţii în domeniu, mai exact persoanele specializate în siguranţa exploatării contrucţiilor. Abia după aceea vor putea exista dezbateri pe această temă între politicieni”, au precizat reprezentanţii PNL Cluj, într-un comunicat de presă.

Primăria aşteaptă rezultatele anchetei

În acest moment există în derulare două anchete, una din punct de vedere al cercetărilor penale şi cealaltă pe parte tehnică dusă de executivul Primăriei.


„În momentul în care aceste verificări vor avea concluzii ele vor fi făcute publice de îndată atât Consiliului Local cât şi mass mediei. Se verifică toate condiţiile tehnice şi de organizare şi unde a fost eroarea când s-a produs acest incident, care cu siguranţă nu se va mai repeta în Sala Polivalentă. Pentru a putea trage nişte concluzii şi a avea vinovaţii la final trebuie să verificăm cu foarte mare atenţie tot ce înseamnă condiţii tehnice, materiale şi condiţii de organizare. Există toată corespondeţa care s-a purtat între constructor şi conducerea Sălii Polivalente. Ele sunt în aceste momente verificate, tocmai pentru a se vedea exact de unde a început această problemă”, a precizat purtăturul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca susţine că până în acest moment instituţia nu a primit nici o sesizare cu privire la posibile probleme tehnice privind dotările Sălii Polivalente.


PSD-iştii se luptă în gol

„Mi se pare de bun simț ca în momentul în care Consiliu Local te convoacă, nu să te amendeze, nu să te judece, pur și simplu să explici ce s-a întâmplat. Faptul că aici am venit să vorbim singuri, iar reprezentanții Consiliului Local, ai Consiliului de Administrație respectiv ai Sălii Polivalente nu catadisesc să stea de vorbă cu noi mi se pare un gest de indolență și de desconsidereare față de cei care i-au trimis în consiliul de administrație să reprezinte interesele Consiliului Local. Nici noi n-am reușit să-i contactăm pe reprezentanții Sălii Polivalente”, a declarat consilierul local Gabriel Oniga.

Consilierii locali ai PSD au cerut demisia conducerii Sălii Polivalente. „O să vedem pașii pe care trebuie să-i demarăm. Atâta timp cât suntem desconsiderați și noi și opinia publică este de bun simț să plece din această postură”, a spus Gabriel Oniga.


„Nu am încercat altceva decât să aducem transparență. Ne doream să ne vedem cu oamenii cu care puteam să lămurim câteva din probleme. După cum vedeți nu avem cu cine să discutăm. Vrem să aflăm pas cu pas unde s-a greșit”, a completat consilierul local PSD, Claudia Anastase.

Citeşte şi: Copilul care a căzut în gol în Sala Polivalentă a fost externat

abonare newsletter