Actualitate

Apple demontează mitul aplicaţiilor care consumă bateria smartphoneurilor

Unul dintre obiceiurile devenite aproape compulsive la mulţi utilizatori de iOS şi Android este închiderea, din secţiunea task manager, a aplicaţiilor. Oamenii cred că astfel sporesc autonomia bateriei şi îmbunătăţesc performanţele telefonului.

Sursa foto: arstechnica.com Sursa foto: arstechnica.com

Şeful diviziei de dezvoltare software din cadrul Apple, vicepreşedintele senior Craig Federighi, a răspuns recent, într-un e-mail primit de Tim Cook, directorul executiv al Apple de la un utilizator de iPhone, că obiceiul de a închide aplicaţiile nu aduce niciun beneficiu, informează go4it.ro. 

Nici Android şi nici iOS nu consumă resurse atunci când aceste aplicaţii apar în task manager. Ba din contră, smartphone-ul „munceşte” mai mult pentru a le reporni atunci când nu sunt acolo, iar acest lucru afectează autonomia bateriei. Potrivit lui Kyle Richter, un fost tehnician Apple, am fi suprinşi de cât de mult pot sta „pentru totdeauna” aplicaţiile în starea de inerţie în care se află după ce nu mai sunt în prim plan. 


De aceea, unii producători de smartphone-uri, precum HTC, nici măcar nu mai oferă opţiunea „Close all” („Închide-le pe toate”) la secţiunea Recent Apps (Aplicaţii recente). 

Ultimele Stiri
abonare newsletter