Actualitate

“Bătaie” pe banii din bugetul local pentru ONG-uri. Pentru unele evenimente s-a suplimentat finanțarea

Hotărârea privind alocarea fondurilor pentru ONG-uri a fost dezbătută ieri în ședința de Consiliu Local.

Bătălia pentru cei peste 8 milioane lei a fost mare și a stârnit discuții îndelungi printre consilieri. A fost nevoie chiar de constituirea unui grup de lucru ad hoc pentru majorarea sumelor pentru anumite evenimente, ca urmare a solicitării venite din partea consilierului local Ligia Bocșe. Astfel, peste cei 8.145.000 lei a mai fost aprobată suma de 250.000 lei, bani care au mers către Opera Națională (140.000 lei) pentru organizarea a trei evenimente în aer liber, Fundația Diesel (50.000) lei pentru concertul Jean Michel Jarre, Fundația AltArt (40.000 lei) pentru cofinanțarea unui proiect cu fonduri europene derulat în cadrul Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 și Colectiv A (20.000 lei).

Cei 8.145.000 lei au fost distribuiți ONG-urilor înaintea ședinței de Consiliu Local de către comisia de specialitate care a analizat dosarele depuse de cele peste 400 de asociații și fundații care au proiecte de interes local și regional. Din totalul dosarelor depus, au fost aprobate 134. Printre acestea se află și eternii abonați la banul public, cum ar fi Ion Novăcescu și Decebal Cotoc despre care Monitorul a scris în mai multe rânduri.


Printre cei care au pierdut anul acesta finanțarea de la buget este Fundația Sf. Nectarie care derulează un proiect unic  în Transilvania – îngrijirea bolnavilor în fază terminală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter