Actualitate

Ştiaţi că melodia lui Toto Cutugno - „L’Italiano” a fost scrisă de fapt pentru Adriano Celentano?

Cel mai cunoscut cântec al lui Toto Cutugno - “L’Italiano”, a fost scris de fapt pentru Adriano Celentano, un alt artist italian care a scris istorie în muzica din peninsulă.

Într-un interviu acordat unei publicaţii italiene, Toto Cutugno povesteşte cum i-a venit ideea acestui cântec. Se afla în Canada la un spectacol când a realizat că avea în faţă peste 3000 de oameni cu “figuri de italieni”.  Imediat ce s-a întors acasă, marcat de acel moment, a decis să dedice o melodie tuturor acelor oameni şi, mai presus de orice, tuturor conaţionalilor săi.

Iniţial, versurile erau altele. În loc de “…sono un italiano, un italiano vero” (sunt un italian, un italian adevarat) era “…sono Adriano, un italiano vero”. Bineînţeles, era vorba despre Adriano Celentano care însă, când a auzit cantecul, l-a refuzat, considerându-l tendenţios.


Dar prietenia dintre cei doi artişti nu a fost ştirbită cu nimic, mai mult de atât, Toto Cutugno a scris în cele din urmă un cântec dedicat fiicei lui Adriano Celentano, Rosita. Este vorba despre melodia “Il tempo se ne va”. Într-o seară, când Toto se afla în vizită la prietenul lui, au vazut-o pe fiica celui din urmă, pregătită să plece la o petrecere împreună cu prietenele ei. Era pentru prima oară când Rosita nu mai arăta ca o puştoiacă, ci ca o femeie. Au rămas amândoi uimiţi, iar fiica lui Adriano Celentano a iesit pe uşă râzând. Toto Cutugno îţi aduce aminte cu nostalgie de acea scenă chiar şi astăzi, în condiţiile în care el este foarte sensibil atunci când vine vorba despre relaţia părinţi/copii.

„Să fii părinte este foarte dificil pentru că nu se învaţă de la nimeni. Din păcate, în foarte multe cazuri, părinţii greşesc, iar copiii cresc fără să aibă parte de tot ce au nevoie. De fapt, în zilele noastre, mulţi tineri suferă de singurătate, de foarte multe ori singurul lor prieten este calculatorul, calculator care în acelaşi timp este şi cel mai mare duşman, fiind chiar lucrul care îi conduce pe tineri spre singurătate”, spune Toto Cutugno.


Secretul relaţiei speciale pe care el însuşi o oare cu fiul lui este amiciţia care există între ei doi, o amiciţie care le permite să aibă încredere unul în altul şi chiar să se contrazică de la egal la egal.

Toto Cutugno va fi prezent duminică seara (13 martie) pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, începând cu ora 19.00. Evenimentul se numeşte „Best Of” şi este dedicat Zilei Femeii. Biletele pentru acest eveniment se pot cumpăra de la casieria Sălii Polivalente, de la Librăria Librarium Universităţii, de la agenţia de bilete a Teatrului Naţional, de la standul Ticketnet din Cora, de la standul Ticketevent din Iulius Mall, de la magazinele Orange, Vodafone, Diverta, Germanos, Inmedio, din agenţiile TUI TravelCenter sau online de pe BILETOO.ro, BILETMASTER.ro, EVENTIM.ro, BILET.ro, BLT.ro, BILETE.ro, MYTICKET.ro, TICKETNET.ro!

Ultimele Stiri
abonare newsletter