Actualitate

Scandal la vizita lui Cioloș: Premierul a fost luat la rost de un fost realizator Radio Cluj

După ce dimineață a fost acostat de un protestatar anti-islam, la conferința de presă de după-amiază premierul Dacian Cioloș a fost luat la rost de un fost realizator al Radio Cluj.

Foto Saul Pop Foto Saul Pop

La conferința de presă susținută de premierul Dacian Cioloș și Vasile Dîncu s-a prezentat și Vasile Luca, dat afară anul trecut de la Radio Cluj, iar ulterior reangajat. Acesta a criticat conducerea instituției de la care a fost dat afară. “Aceștia sunt oamenii cu care dumneavoastră vreți să modernizați societatea românească?“, l-a întrebat Luca pe premier.

“Ovidiu Miculescu este reprezentantul Guvernului în Consiliul de Administrație de la Societatea Română de Radio. Ovidiu Miculescu este incompatibil, așa spune ANI și Curtea De Apel. În al doilea rând, CNSAS spune că a fost colaborator al Securității, Curtea de Conturi îl acuză de asemenea, de gestionare frauduloasă de fonduri, iar DNA de deturnare de fonduri europene. Întrebarea mea este aceștia sunt oamenii cu care vreți să modernizați societatea românească? La o sută de metri de dumneavoastră este Radio Cluj, instituție condusă de un plagiator pentru că așa a decis Comisia de Etică. Vă prezint aceste documente și vă întreb din nou dacă aceștia sunt oamenii cu care vreți să modernizați societatea românească?”, a spus Vasile Luca.


În replică, vizibil iritat de atitudinea lui Luca, premierul a spus:

“Oamenii cu care eu sper să modernizez societatea românească sunt cei pe care eu îi numesc și pentru care îmi asum răspunderea. Eu îmi asum numirile pe care le fac. Acolo unde sunt probleme cu oamenii numiți de mine nu ezit să iau toate măsurile în consecință”, a spus Dacian Cioloș.


Vasile Luca a fost dat afară de la Radio Cluj, anul trecut, după ce a reclamat la DNA că Debreczeni Hajnalka, consilier de presă la cabinetul președintelui UDMR, ar fi angajată ilegal la Radio Cluj pe un salariu de 9.000 de lei, timp de patru luni. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter