Actualitate

Bike-Sharing, repus în funcţiune de mâine. Pistele pentru biciclete sunt făcute în bătaie de joc

Primăria Cluj-Napoca a anunţat joi, 3 martie că de mâine clujenii pot folosi gratuit bicicletele din cadrul programului Bike Sharing, inaugurat în toamna lui 2015.

Cu o întârziere de doi ani, proiectul Bike-Sharing (prin care clujenii pot folosi gratuit biciclete, pe baza unui card) a fost inaugurat în noiembrie, anul trecut. La câteva săptămâni, bicicletele au fost luate din staţii pentru revizia totală a parcului de biciclete, aşa cum prevede regulamentul. De vineri, Bike-Sharing va fi repus în funcţiune. “Începând cu data de vineri, 4 martie 2016 se repune în funcțiune sistemul de bike-sharing, prin readucerea bicicletelor în stațiile self-service și punerea lor la dispoziția utilizatorilor. Bicicletele vor putea fi utilizate gratuit pe bază de carduri personale emise pentru fiecare utilizator în parte, în conformitate cu prevederile regulamentului și contractului pe care aceștia îl încheie cu municipalitatea”, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Clujenii care doresc să intre în posesia acestor carduri se vor prezenta la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moților nr 7 sau la primăriile de cartier, iar eliberarea acestora se face pe baza cărţii de identitate și în urma semnării unui contract care conține condițiile de utilizare. “Menționăm că de la punerea în funcțiune a acestui serviciu gratuit de mobilitate urbană, realizat din finanțare nerambursabilă europeană, au fost emise 1235 de carduri de utilizator”, au precizat reprezentanţii autorităţilor locale. 


Cu toate că bicicletele vor fi readuse la standuri, utilizarea lor poate fi o adevărată provocare din cauza modului prost în care sunt construite pistele pentru biciclete. Aşa cum Monitorul de Cluj a mai arătat în nenumărate rânduri, pistele sunt adevărate curse cu obstacole, traversarea oraşului fiind aproape imposibilă. “Majoritatea străzilor sunt aglomerate cu autovehicule staționate sau circulând, nu sunt infrastructuri specifice pentru biciclete, sau când sunt, sunt de proastă calitate. Nu ai, ca biciclist, nici măcar câteva axe magistrale de traversat orașul, de ajuns din centru în principalele cartiere fără stres și risc”, a declarat recent, pentru Monitorul de Cluj, Radu Mititean, director executiv Clubul de Cicloturism Napoca (CCN).

În prezent, în Cluj-Napoca sunt amenajaţi 44 de kilometri de pistă în trafic.


Citeşte şi:

Pista de biciclete de pe strada Horea se deteriorează încet dar sigur


Încă o dovadă că pistele pentru biciclete sunt făcute la mişto

Ultimele Stiri
abonare newsletter