Actualitate

VIDEO – Ce apă curge la robinet în Cluj în secolul 21?

Situaţie enervantă pentru o clujeancă. De două zile nu mai bea apă şi nu mai face duş pentru că de la robinet curge numai rugină.

O clujeancă ce locuieşte pe strada Nicolae Pascaly din cartierul Gheorgheni din Cluj a avut parte marţi de o surpriză când a vrut să facă baie. De la robinet curgea numai apă ruginită. Deşi a lăsat  robinetul pornit mai mult de 45 de minute, crezând că în acest fel apa murdară se va termina, nu s-a întâmplat nimic. Femeia susţine că a verificat tabelul blocului şi nu erau anunţate lucrări la blocul în care locuieşte. De asemenea, nu a fost informată nici de către vecini că ar fi lucrări în bloc. Ea este nervoasă acum şi se întreabă cine-i va plăti factura pentru apa murdară pe care nu a folosit-o.

Reprezentanţii Companiei de Apă Someş SA susţin că nu au primit reclamaţii de la clujeni şi că în zonă nu au informaţii că s-ar lucra la ţevi.


„Obligaţia noastră legală este să asigurăm apă de calitate la branşament. Când este o sesizare noi luăm probă de apă şi de la branşament şi din apartamentul clientului. Noi nu am avut lucrări în zona respectivă în ultima perioadă. Nu-mi dau seama de ce are probleme clienta. Numai dacă nu cumva are o problemă la reţeaua interioară. Noi o să trimitem pe cineva să ia probe de la branşament pentru a vedea care este problema. Ca o observaţie preliminară, deşi nu se vede poziţia robinetului de la vană, pe filmuleţul cu chiuveta se observă că poziţia robinetului este pe apă CALDĂ! (întors spre stânga, cu semi-bulina albastră indicand apa rece vizibil în partea dreaptă). Nu cunoaştem ce sistem de preparare a apei calde menajere are titularul apartamentului (centrală proprie sau de la termoficare), dar e foarte probabil ca problema se datorează fie unei lucrări pe reţeaua interioara a blocului, fie datorită sistemului de preparare a apei calde (cu care noi nu avem tangenţă)”, a spus Lucian Croitoru, manager comunicare clienţi la Compania de Apă Someş SA.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Termoficare Cluj-Napoca nu au putut fi contactaţi telefonic până la publicarea articolului.


Etichete: gheorgheni apa
Ultimele Stiri
abonare newsletter