Actualitate

„Giorgi Fatacean”, un „corapșăn faităr” cu cravată roșie!

Cum l-a pus Gheorghe Fătăcean în încurcătură pe ambasadorul american Hans Klemm, care nu știa cu cine vorbește?

Gheorghe Fătăcean, candidat pentru rectoratul Universității Babeș-Bolyai, a reușit să se dea în spectacol săptămâna trecută cu ocazia vizitei ambasadorului SUA, Hans Klemm, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

Diplomatul american a participat joi, 25 februarie, la o întâlnire cu studenții, masteranzii și doctoranzii FSPAC, cu care a dialogat despre corupție.


Conferențiarul de la Facultatea de Științe Economice și Gestiune a Afacerilor s-a acoperit de ridicol încercând să se facă remarcat de diplomatul american. Fătăcean s-a poziționat chiar lângă podiumul pe care se afla ambasadorul SUA și decanul FSPAC, îmbrăcat „american style” cu costum albastru, cămașă albă și cravată roșie. Candidatul la rectoratul UBB a profitat de dialogul dintre oficialul american și studenți și s-a grăbit să-l perie pe Hans Klemm.

Într-o engleză șchioapă, s-a prezentat „Giorgi Fatacean“, și s-a autointitulat „corapșăn faităr“. Spre amuzamentul asistenței, în loc de o întrebare, Fătăcean i-a adresat ambasadorului Klemm un soi de discurs de adorație, greu de înțeles pentru oficialul american, evident neobișnuit cu astfel de manifestări. A contribuit la bariera comunicațională și engleza-someșeană întrebuințată de universitarul clujean.


Diplomat sută la sută, deși vizibil încurcat, ambasadorul Klemm nu l-a lăsat fără răspuns. Din păcate, neștind cine este interlocutorul său și ce urmărește la eveniment, Klemm i-a răspuns, în amuzamentul asistenței: „Sir, you have my full support!”. Evident, diplomatul se referea la lupta împotriva corupției, nu la candidatura pentru rectoratul UBB.

Nici măcar râsetele publicului informat nu au reușit să-i șteargă lui Fătăcean de pe figură zâmbetul satisfăcut, el rămânând mai mult ca sigur cu convingerea că americanii îl susțin în cursa pentru șefia Universității.


Citește și Ioan Aurel Pop a obținut un nou mandat de rector al UBB Cluj. Reacția lui Ioan Aurel Pop

Ultimele Stiri
abonare newsletter