Actualitate

Seplecan s-a ţinut de cuvânt. A pus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean un proiect controversat. Cum a reacţionat noua conducere

Un proiect controversat iniţiat încă de pe vremea fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Mihai Seplecan a fost dezbătut în şedinţa de Consiliu Judeţean. Este pentru a cincea oară când proiectul se află pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean.

Pus pentru a cincea oară pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean, proiectul privind schimbarea lui David Ciceo din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Cluj nici măcar nu a ajuns să fie votat deoarece au lipsit avizele comisiilor.

“Comisia a luat act de acest proiect pentru a cincea oară. Membrii comisiei, în unanimitate, se abţin de la acordarea unui aviz. Membrii comisiei se confruntă aici cu o legislaţie care nu este clară, armonizată, vorbim de o hotărâre de Guvern şi un OUG. Nu ştiu care primează. Chiar nu îmi doresc să fac doctorat în ştiinţe juridice. Membrii comisiei au cerut Consiliului Judeţean să întocmească o adresă către Guvern prin care să ceară armonizarea legislaţiei pentru a putea vota în cunoştinţă de cauză. Ştim cu toţii că aici este vorba de un litigiu între două persoane, membrii comisie nu acceptă transferarea acestui litigiu personal aici. Nu am vrea să mergem şi noi după moda românească dacă ceva merge bine să facem tot ce trebuie să-i facem rău, nu vreau ca prin poziţia noastră să introducem degringolată mai ales că mandatul de preşedinte al Consiliului de Administraţie expiră peste 4 luni”, a declarat Dorel Secară.


 “Voi depune o cerere la noua conducere a Consiliului Judeţean prin care cer, dacă există o transparenţă între Consiliul Judeţean şi aeroport, să mi se răspundă la toate adresele şi cererile pe care le-am înaintat aeroportului când eram preşedintele instituţiei”, a replicat Seplecan.

În ciuda faptul că a fost schimbată conducerea Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan a susţinut introducerea pe ordinea de zi a ședinței de vineri proiectul pe care l-a promovat de-a lungul mandatului său de preşedinte şi anume cel referitor la modificarea regulamentului de organizare și funcționare a Aeroportului.


“David Ciceo nu poate deţine funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Este adevărat faptul că în  conformitate  cu  Anexa  nr.  2  la Hotărârea Guvernului nr. 398 din 4 august 1997 privind trecerea unor regii autonome aeroportuare de sub autoritatea Ministerului Transporturilor sub autoritatea consiliilor judeţene, directorul general este şi preşedintele Consiliului de Administraţie, însă această prevedere este în contradicţie cu prevederile art. 19 din O.U.G. nr.109/2011. În speţă, contradicţia apare între o ordonanţă de guvern şi o hotărâre de guvern, motiv pentru care, în ierarhia actelor normative, ordonanţa are întâietate”, se arată în proiectul de hotărâre.

Ultimele Stiri
abonare newsletter