Actualitate

Laura Codruţa Kovesi rămâne în fruntea DNA

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a anunţat, joi, la şedinţa de bilanţ a DNA că îşi asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

“ Înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al Direcţie Naţionale Anticorupţie”, a afirmat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la şedinţa de bilanţ a DNA.

Declaratia ministrului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus la un post de televiziune că "rezultatele obţinute de DNA cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării" în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.


Întrebată dacă a discutat cu şeful statului despre reînvestirea procurorului şef al DNA, Raluca Prună a declarat că "primul pas este să trimit la CSM pentru avizare această propunere. Nu am avut nicio discuţie cu preşedintele în mod special despre această procedură, nu am discutat cu preşedintele în mod special despre reînvestirea doamnei procuror Kovesi".

Mandatul Laurei Codruţa Kovesi la conducererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie expiră în această primavară. Propunerea de reînvestire va fi făcută de ministrul Justiţiei, iar numirea de către preşedintele României, cu un aviz consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter