Actualitate

Cele mai bune fotografii din lume, expuse la Cluj – GALERIE FOTO

Cele mai bune fotografii la nivel internațional ale anului 2015 sunt expuse la Cluj și la Salina Turda. Printre câștigători se află cinci români. „Camera intimă” și „Alesul oilor”, două dintre imaginile fotografilor români, pot fi admirate la Cluj până pe 20 martie în holul mall-ului din Gheorgheni.

Cosmin Bumbuț a fost desemnat  câștigător al premiului "Fotograful anului" la secțiunea "Arhitectură" pentru o serie de imagini realizate în 35 de închisori din România. „Este cel mai important premiu  pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiect au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimitate“ a declarat Cosmin Bumbuț după concurs.

”Alesul oilor”, fotografie în care sunt prezentați ciobanii care își pregătesc oile pentru iernat a câștigat premiul „România Național Award”.


„Fotografia înseamnă pentru mine pasiune, stil de viață și job. Este un sentiment foarte frumos să știi că talentul tău și munca în fotografie sunt recunoscute. Am câștigat mai multe concursuri, dar de fiecare dată bucuria este mai mare, mai ales că este la nivel internațional”, a declarat Auraş Mihaiu.

Expoziţia face parte din proiectul PhotoRomânia 2015.


Sony World Photography Awards este cea mai mare competiție de fotografie din lume. La ediția din 2015 s-au înscris peste 173 de mii de fotografi din 171 de țări.

În cadrul ediției din 2016 a Sony World Photography patru români au ajuns în finală, Oana Stoian, Remus Tiplea, Amon Gutman și  Laurean Ghiniţoiu. 

Etichete: fotografii
Ultimele Stiri
abonare newsletter