Actualitate

Le cumpără ca să ruginească?

Consiliul Judeţean cumpără alte zeci de containere pentru gunoaie, deşi, pe zi ce trece există tot mai puţine şanse ca lucrările la Centrul de Deşeuri să fie reluate în viitorul apropiat. Anul trecut, CJ Cluj a mai cumpărat mii de eurocontainere care zac nefolosite în curtea RADP-ului.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au anunţat miercuri că au demarat procesul de dotare cu echipamente în cadrul proiectului privind managementul deşeurilor.

Consiliul Judeţean Cluj a publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (S.E.A.P.) anunţul de participare privind atribuirea contractului de furnizare „Echipamente pentru colectarea deşeurilor – containere metalice de 15 mc şi 6 mc”, parte integrantă a Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) în Judeţul Cluj”.


Potrivit CJ Cluj, în baza contractului ce urmează a fi încheiat şi a cărui valoare totală este de 1.386.175 lei fără TVA, agentul economic câştigător va trebui să furnizeze, în termen de maxim şase  luni de la data atribuirii contractului, un număr de 46 de containere metalice pentru deşeuri voluminoase cu capacitatea de 15 mc, respectiv 17 containere metalice pentru deşeuri periculoase  de 6 mc.

„Mă bucură faptul că, după ce în cursul lunii trecute am întreprins demersurile necesare pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor de execuţie a Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), am demarat acum şi procesul de dotare cu echipamente a celor trei staţii de transfer, respectiv a Centrului de Deşeuri, marcând astfel o serie de paşi concreţi în direcţia finalizării acestui proiect atât de important pentru întreg judeţul Cluj”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat.


Pentru adjudecarea acestui contract, Consiliul Judeţean Cluj va organiza o licitaţie electronică, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 6 aprilie (ora 9.00), dată la care va avea loc şi deschiderea ofertelor – ora 11.00. 


Anul trecut, Monitorul de Cluj scria despre cele 4.000 de eurocontainere în valoare de 4,5 milioane de lei achiziţionate de Consiliul Judeţean Cluj tot în cadrul contractului „Echipamente pentru colectarea deșeurilor”. În Cluj-Napoca, eurocontainerele au fost depozitate pe un teren aparţinând RADP în Pepiniera Becaş, iar în comuna Feleacu, spre exemplu, zac în curtea Primăriei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter