Actualitate

Dragonii Transilvani, umiliţi de camarazii lor

Mersul lucrurilor în cadrul Armatei Române pare să nu se schimbe prea curând, atâta vreme cât la conducere se află oameni a caror singură preocupare este aceea de a se mândri cu performanţele celor care muncesc cu adevarat.

sursa foto: dejeanul.ro sursa foto: dejeanul.ro

Pe cât de mult au ridicat ştacheta armatei militarii aflaţi în teatrele de operaţii,  pe atât de mult au reuşit să o coboare cei din conducerea Armatei Române, a căror singură preocupare este de a se mândri cu rezultatele celor care sunt în bătaia puştii şi în mijlocul pericolelor, informează dejeanul.ro.

După ce la începutul misiunii din Afganistan MAPN-ul a trimis militarii pe un front din deşert încălţaţi cu bocanci de munte, fără ca mai apoi să-i viziteze măcar o singura dată pentru a afla nevoile lor, la întoarcere, după şase luni de misiune, „mai marii” armatei i-au întâmpinat într-un mod care să le reamintească militarilor că s-au întors în România.


În 21 februarie aproape de miezul nopţii avionul care a adus din Afganistan peste 150 de Dragoni Transilvani a aterizat pe Baza Aeriana 90 Otopeni. La sosire însă, aceştia nu au avut parte de o primire aşa cum se cuvine.

Militarii s-au lovit încă din primul moment în care au păşit pe pământ românesc de prostia şi dovada de „bărbăţie” pe care cred că o au cei care din motive neînţelese de nimeni, încă se mai află în vârful Armatei Române. Cum avionul Hercules care urma să-i aducă de la Bucureşti la Câmpia Turzii decola abia a doua zi dimineaţa, militarii au fost duşi pentru a-şi petrece noaptea într-o sală de sport din Otopeni, fără pături, apă sau mâncare. Timp de peste şase ore, „dragonii” întorşi de pe frontul de luptă au dormit direct pe podea, folosindu-şi raniţele pe post de perne.


Urmează ca la începutul lunii martie, în Dej, să aibă loc festivitatea oficială de întoarcere a militarilor din Afganistan, festivitate în care cei care le-au pregătit primirea din Otopeni să se laude şi să culeagă roadele misiunii îndeplinite de Dragonii Transilvani în Afganistan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter