Actualitate

INDOLENȚA consilierilor locali continuă. RAPOARTELE de activitate rămân "la SECRET"!

O parte din consilierii locali cu care Monitorul de Cluj a stat de vorbă acum două săptămâni au promis că îşi vor publica rapoartele de activitate. Câţi s-au ţinut de cuvânt?

INDOLENȚA consilierilor locali continuă. Rapoartele de activitate rămân la secret INDOLENȚA consilierilor locali continuă. Rapoartele de activitate rămân la secret

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Monitorul de Cluj a scris despre indiferenţa consilierilor locali în ceea ce priveşte rapoartele de activitate. La acea dată, niciun consilier local nu publicase pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca raportul de activitate pe anul 2015, în timp ce majoritatea colegilor de la Consiliul Judeţean îşi făcuseră publice rapoartele.

Unii consilieri au dat vina pe serviciul de informatică din cadrul Primăriei (deşi surse din administraţia publică locală spun că rapoartele de activitate sunt postate pe site exact în momentul în care sunt predate de consilieri), alţii au afirmat că au termen până în iunie, iar o parte din ei au declarat că documentele sunt gata şi în câteva zile vor fi puse pe site. Doar trei consilieri s-au ţinut de cuvânt şi au făcute publice rapoartele de activitate: Claudia Anastase, Ioan Bîldea şi Loredana Pop. Adică, aceiaşi care fac acest lucru în fiecare an. Restul probabil consideră că cetăţenii nu au dreptul să ştie ce fac ei pe parcursul unui an întreg şi cât de multe fac pentru binele oraşului şi al clujenilor.


Ca şi în anul precedent, Ioan Bîldea a făcut un raport stufos pe 12 pagini. A detaliat activitatea din fiecare lună, cu propuneri legate de transportul public, probleme de circulaţie, parcări, modernizare străzi. A precizat şi că a interacţionat cu cetăţenii prin intermediul reţelei de socializate Facebook şi a încercat într-o formă sau alta să găsească o rezolvare problemelor sesizate de clujeni.

Claudia Anastase şi Loredana Pop şi-au rezumat activitatea de anul trecut pe două pagini. Au scris despre numărul de intervenţii în timpul şedinţelor de Consiliu Local, despre şedinţele comisiilor din care fac parte, dar şi despre faptul că au participat la audienţele cu cetăţenii.


Monitorul de Cluj a semnalat, anul trecut, că cetăţenii habar nu au cine sunt consilierii locali şi ce fac pentru ei. Lucrurile nici nu ar putea să stea altfel din moment ce unii dintre ei nici nu deschid gura deloc într-un an întreg. Cu toate acestea, cei mai mulţi îşi doresc mandate noi.

În mandatul 2012-2016 consilierii locali clujeni nu s-au remarcat prin mare lucru, așa cum Monitorul arăta și în seria realizată anul trecut Consilierii necunoscuți ai Clujului. Singurul care a fost activ, dar nu a prins decât o jumătate de mandat este Ioan Bîldea, singurul recunoscut de altfel pe stradă, de clujeni.


De asemenea, rapoartele de activitate ale consilierilor locali sunt documente secrete. De exemplu, pentru anii 2012 şi 2014, doar 12 consilieri din 27 şi-au publicat rapoartele, iar în 2013, doar 5. Anul acesta, doar trei consilieri și-au publicat raportul de activitate pe anul 2015 pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter