Actualitate

Explozie într-un bloc de locuinţe din Cluj. O tânără a fost transportată cu elicopterul la Spitalul de Arşi din Bucureşti - GALERIE FOTO

Trei persoane au fost rănite, duminică, la Cluj-Napoca, în urma unei explozii care a avut loc la un bloc din cartierul Grigorescu, din cauza unei acumulări de gaze, şapte apartamente fiind avariate.

UPDATE 2

Una dintre victime, o tânără în vârstă de 21 de ani, a fost transportată de un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti, având arsuri în procent de peste 48% din suprafaţa corpului, iar celelalte două persoane au primit îngrijiri medicale.

Duminică a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. S-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiştii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj, urmând ca în perioada imediat următoare, să se facă o expertiză amănunţită privind identificarea cauzelor şi efectelor exploziei.


Furnizorii de utilități au intervenit în timp util la locul producerii exploziei, prin echipe specializate, pentru eliminarea oricărui tip de risc pentru locatari (s-au reluat alimentările cu gaz, energie electrică și apă pentru toate apartamentele din scara blocului, cu excepția celor două afectate care au fost sigilate pentru cercetări).

UPDATE

În urma incidentului, șapte apartamente și un autoturism au fost avariate.


''Trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma exploziei la un bloc din cartierul Grigorescu, care a avut loc la un apartament situat la parter. Șapte apartamente au fost afectate în total de deflagrație, au fost uși smulse și geamuri sparte, iar o mașină parcată în apropiere a avut parbrizul spart. Explozia a avut loc în urma acumulărilor de gaze, fie de la aragaz, fie de la boilerul de încălzire a apei'', a declara Andrei Biriș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Potrivit acestuia, explozia a avut loc în urma acumulărilor de gaze, fie de la aragaz, fie de la boilerul de încălzire a apei.


Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor care se ocupă de investigarea acestui caz, trei ochiuri ale aragazului din apartamentul în care a avut loc explozia erau deschise la momentul deflagrației.

--------------------------


Trei persoane au ajuns la spital, una dintre ele cu răni grave.

Apartamentul în care a avut loc explozia se afla la parter, iar mașinile din jurul blocului au fost avariate din cauza suflului exploziei.


Cauza cea mai probabilă a deflagrației a fost o scurgere de gaze. Trei persoane au ajuns la spital, una dintre ele cu răni grave.

abonare newsletter