Actualitate

200 de ani alături de veselul Figaro! „Bărbierul din Sevilla”, sărbătorit într-un spectacol aniversar

Opera Națională Română din Cluj-Napoca sărbătorește 200 de ani vineri, 19 februarie, de la ora 18:30, de la premiera absolută a operei „Bărbierul din Sevilla”, într-un spectacol special dedicat capodoperei lui Gioacchino Rossini!

Veselul și iubitul Figaro, personajul principal al operei bufe, și-a făcut debutul pe scena Teatrului Argentina din Roma, pe data de 20 februarie 1816, ținând capetele de afiș ale operelor din întreaga lume, în repetoriul cărora a rămas pentru totdeauna, și transformând titlul ”Bărbierul din Sevilla” într-unul adorat de publicul larg de pretutindeni. 

La Opera Națională Română din Cluj-Napoca, spectacolul a fost pentru prima dată pus în scenă pe data de 9 aprilie 1928, fiind de atunci reluat în sute de reprezentații la fel de savuroase, aventuroase și pline de pasiune.  Spectacolul îl aduce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos și romantic, care oferă un farmec unic poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina, în romantica Sevilla a secolului 18. 


La spectacol vor fi artiştii Geani Brad, interpretul lui Figaro, Iulia Merca (Rosina), Tiberius Simu – invitat (Contele Almaviva), Cristian Hodrea (Don Bartolo), Simonfi Sandor (Don Basilio), Laura Essig – invitată, George Godja, Corneliu Huțanu, Ermil Rădulescu Chioreanu și Adela Bihari, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj, aflată sub bagheta dirijoarei invitate Mihaela Cesa-Goje. Regia artistică poartă semnătura lui Emil Strugaru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter