Actualitate

Turnul Primăriei de pe Moţilor, în eterne reparaţii. Muncitorii sunt în hibernare

Valoarea lucrărilor de reparare a turnului Primăriei de pe Calea Moţilor este de aproximativ 1,6 milioane lei.

Turnul sediului Primăriei de pe Calea Moţilor este înconjurat de schele de aproape trei ani, iar de o bună perioadă de timp, turnul este „îmbrăcat” în folia care ne arată ce imagine va avea turnul după reparaţii. Deşi termenul de finalizare a lucrărilor este iunie 2016, de câteva luni nu se lucrează deloc la acest obiectiv. Reprezentanţii Primăriei recunosc că muncitorii nu sunt pe şantier şi precizează că nu se lucrează din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. “Acum nu se poate lucra pentru că nu ne permite vremea, dar lucrările sunt în grafic”, au declarat reprezentanţii Primăriei.

În urmă cu trei ani, autorităţile locale au început demersurile pentru modernizarea turnului după ce au început să se desprindă bucăţi de tencuială de pe pereţi.


Lucrările sunt realizate de firma SC EURAS SRL din Satu-Mare, cu care Primăria a semnat un contract de execuţie a lucrărilor în 25 iunie 2015, termenul de finalizare a şantierului fiind 25 iunie 2016. Dacă executantul nu îşi îndeplineşte prevederile din contract, se vor aplica penalizări. “În cazul în care din vina sa exclusivă, executantul nu reuşeşte să îşi îndeplinească obligaţiile asumate prin contract, achizitorul are dreptul de a deduce din preţul contractului (TVA inclus), ca penalităţi, o sumă echivalentă cu cota de 0,1% pe zi întârziere din valoarea lucrărilor neexecutate, până la îndeplinirea efectivă a obligaţiilor”, se arată în contractul semnat de Primărie cu firma din Satu-Mare.

Clădirea în care se află sediul principal al Primăriei Cluj-Napoca a fost inițial sediu al Comitatului Clujului. Este un monument istoric și de arhitectură construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe strada Mănășturului, în prezent str. Moților nr. 1-3. Edificiul, operă a arhitectului Ignac Alpar, se găsește pe lista monumentelor istorice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter