Actualitate

Varză à la Cluj - Cum arată site-urile instituţiilor de stat în era tehnologiei

Campioana ignoranţei este DGASPC Cluj care, deşi este o instituţie mare de stat nu a avut site până acum trei luni. Instituţiile de stat din Cluj nu conştientizează că suntem în era tehnologiei şi se pune mare accent pe internet. Majoritatea site-urilor acestora sunt prost actualizate, cu informaţii vechi şi greu de găsit. De exemplu, DSP Cluj nu a mai actualizat statistica privind bolile din anul 2012.

Varză à la Cluj - Cum arată site-urile instituţiilor de stat în era tehnologiei Varză à la Cluj - Cum arată site-urile instituţiilor de stat în era tehnologiei

În era tehnologiei, când majoritatea populaţiei are acces la internet, instituţiile publice din Cluj nu acordă importanţă prea mare comunicării online. Majoritatea site-urilor acestor instituţii au o interfaţă veche, puţin prietenoasă, cu informaţii sumare, vechi sau greu de găsit. Instituţiile publice, deşi funcţionează din banii contribuabililor nu consideră că ar fi necesar să le ofere acestora cât mai multe informaţii la zi, utile care să facă mai uşoară relaţia dintre instituţie şi cetăţeni.

De departe, campioana ignoranţei la capitolul internet şi comunicare online este Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj care nu a avut site până în urmă cu aproximativ trei luni. Este probabil singura instituţie de stat din Cluj care nu s-a deranjat să comunice cu cetăţenii prin intermediul internetului. Deşi acum are site, DGASPC Cluj are foarte puţine informaţii. Totuşi, este afişat pe prima pagină numărul de telefon pentru cazuri de abuz şi neglijenţă a copilului.


Direcţia Regională a Finanţelor Publice (DGASPC) Cluj nu are practic site propriu, ci doar o secţiune pe anaf.ro. Interfaţa nu este deloc prietenoasă, informaţiile fiind destul de greu de găsit, astfel că utilizatorul cu greu îşi poate da seama cât de actuale sunt informaţiile respective. În era internetului, instituţia preferă să comunice cu contribuabilii prin comunicate de presă şi se pune foarte puţin accent pe partea online.

Secţiuni neactualizate din 2012

Nici Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj nu se poate lăuda cu un un site modern prin care să comunice cât mai simplu cu oamenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. La secţiunea locuri de muncă se deschide un tabel despre care nu ştim cât este de actual, iar alte secţiuni duc către site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.


Direcţia de Sănătate Publică Cluj poate fi găsită la www.dspcluj.ro şi în mod sigur site-ul nu a mai fost îmbunătăţit din 2009, de când a fost creat. Unele secţiuni nu mai sunt actualizate de trei-patru ani, cum este cazul secţiunilor “monitorizare apă”, “pentru medicii de familie”, “laborator”. Datele statistice privind bolile cronice şi activitatea spitalelor nu au mai fost actualizate din 2012. Singurele informaţii actuale sunt diversele anunţuri pentru rezidenţi, medici şi comunicatele de presă.  

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) la secţiunea „noutăţi” a fost actualizat ultima dată în anul 2011.


La o căutare pe google a site-ului Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj, cetăţeanul dornic să afle informaţii despre instituţia din Cluj este direcţionat spre Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară. Pe site sunt o multitudine de informaţii, dar despre direcţia din Cluj aflăm doar datele de contact şi câteva informaţii sumare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter