Actualitate

Chirurg clujean AMENINȚAT DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, Patriciu Achimaș. De ce au ajuns cei doi clujeni LA CUȚITE?

Conflictul dintre chirurgul clujean Dan Nicolau şi ministrul Sănătăţii, clujeanul Patriciu Achimaş a trecut la un nou nivel. Chirurgul spune că ar fi fost ameninţat de Achimaş sau de cineva din anturajul acestuia să nu se pună cu ministrul.

Dan Nicolau Dan Nicolau

După ce, acum câteva zile, Nicolau i-a cerut lui Achimaş demisia, acum, chirurgul îi cere să modifice legea pensionării medicilor. Dan Nicolau, chirurg la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello susţine că a primit mesaje de intimidare. ”Vă anunţ public că am primit mesajele dumneavoastră sau ale persoanelor din anturajul dumneavoastră care m-au sfătuit să nu mă pun cu dumneavoastră sugerându-mi-se soluţii de compromis. Vă asigur că nu-mi este teamă de dumneavoastră şi nu mă simt speriat de funcţia dumneavoastră de ministru. Vă asigur că nu accept niciun compromis şi de asemenea vă asigur că nu voi ceda la posibilele şantaje îndreptate împotriva mea fiindcă nu sunt santajabil”, a scris chirurgul Dan Nicolau, pe Facebook.

Dan Nicolau îi cere lui Achimaş să modifice legea care prevede condiţiile pensionării cadrelor medicale. “Vă solicit ca în regim de urgenţă în calitatea dummneavoastră de ministru să procedaţi la anularea punctului 2 al articolului 385 din legea 95/2006, punct discriminator şi neconstituţional prin care angajaţii Ministerului Învăţământului pot să-şi continue activitatea în sistemul de sănătate până la vârsta de 70 de ani în calitate de medici primari, iar angajaţii Ministerului Sănătăţii în calitate de medici primari nu pot beneficia de acest drept acordat discriminatoriu şi neconstituţional”, a mai scris chirurgul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter