Actualitate

VIDEO - Directorul Aeroportului Cluj, despre raportul CIAS: „Se vede clar că Aeroportul nu are nici o vină”

Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, David Ciceo, a spus că potrivit raportului preliminar al investigaţiilor, incidentul aviatic din 7 ianuarie n-a fost produs din vina aeroportului.

„În ce priveşte raportul preliminar se vede clar că aeroportul nu are nici o vină. Rapoartele CIAS în general nu au scopul de a găsi vinovaţi, ci de a îmbunătăţi sistemul.  Ne bucurăm că nu au fost victime. Ne bucurăm că aeronava nu a fost avariată. Noi am avut şedinţe împreună cu toţi cei interesaţi, ROMATSA şi alte instituţii, pentru a vedea un mod de acţiune în cazuri similare. Repet, aeroportul n-a avut nici o vină în acest incident”, a subliniat David Ciceo.

David Ciceo a mai spus că aşteaptă însă raportul final al investigaţiilor.


„Am făcut o analiză, dar operarea se face în siguranţă şi în securitate, nu am avut ce să îmbunătăţim, pentru că noi nu am avut nici o greşeală în această privinţă. Aşteptăm raportul final, avem şi noi probe, avem înregistrări video, avem înregistrări audio. De asemenea, CIAS are la dispoziţie rezultatele cutiilor negre, dar aşteptăm raportul final', a adăugat Ciceo.

„Solicitarea pilotului de a ateriza este reală. A fost dovedită de înregistrări. Este dovedită de rapoarte și de asemenea de toate documentele. Deci pilotul a făcut această solicitare, dar revin așteptăm raportul final al investigației”, a mai spus directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo.


Pe 7 ianuarie, un avion cu 116 pasageri care efectua o cursă charter de la Bucureşti la Barcelorna, cu escală la Cluj, a ieşit de pe de pista Aeroportului Internaţional 'Avram Iancu' în timpul manevrelor de aterizare, fără să fie înregistrate victime sau pagube materiale. În urma incidentului, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar şi o altă cercetare este derulată de Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS).

Condiţiile meteorologice din timpul aterizării reprezintă una din cauzele favorizante ale accidentului aviatic care a avut loc în 7 ianuarie pe Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj, când un avion al companiei Blue Air, la bordul căruia se aflau 116 persoane, a ieşit de pe pistă, potrivit CIAS.


Citeşte şi: Primele concluzii după incidentul aviatic de la Cluj: condiţiile meteo şi viteza aeronavei!

abonare newsletter