Actualitate

Construirea unui cartier nou de locuinţe în Borhanci, un proiect eşuat din start?

Nicio firmă nu este interesată să facă un studiu de oportunitate în vederea stabilirii strategiei de dezvoltare a zonei Borhanci despre care primarul Emil Boc vorbeşte de la începutul anului.

Foto arhivă Foto arhivă

La fiecare subiect legat de bugetul local, primarul aduce vorba despre dezvoltarea zonei Borhanci, unde vrea să facă un cartier de locuinţe. În vederea realizării acestui proiect, este nevoie de un studiu de oportunitate, anunţul de achiziţii publice pentru studiu fiind lansat în luna ianuarie. Nimeni nu a fost însă interesat să colaboreze cu Primăria în vederea realizării acestuia. Pentru studiu, Primăria a pus la bătaie aproape 9.000 lei. Procedura a fost anulată după ce nicio firmă nu a depus oferte.

Dacă demersurile vor începe anul acesta, cartierul nu va fi gata mai devreme de doi ani, după cum afirmă chiar primarul. Cu toate acestea, este pe lista priorităţilor pe 2016. „Se vor crea din start utilităţile necesare, mă refer la şcoală, grădiniţă, centru de cartier. După ce vom aproba bugetul, vom începe toate procedurile pentru pornirea acestui proiect", a spus Boc, la începutul anului.


Terenul pe care primarul vrea să construiască un cartier a fost subiectul unor discuţii în contradictoriu în Consiliul Local. Arhitectul Adrian Borda era de părere că terenul ar trebui să rămână arabil, în timp ce Boc susţinea că trebuie să devină cartier de locuinţe din moment ce există transport în comun.

Construirea de locuinţe pe terenul respectiv din Borhanci este o idee care îi aparţine lui Gheorghe Funar. Acesta, în 1999, a decis că trebuie să facă 1.000 de case pentru tineri, a concesionat terenul firmei Casarom, iar Primăria s-a obligat să introducă utilităţile. Proiectul a fost îngropat, iar acum este resuscitat de Emil Boc care vrea să facă tot locuinţe, pe acelaşi teren, deşi încă nu există utilităţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter