Actualitate

Automatele de vânzare a biletelor dau rateuri. Firma care le-a pus în funcţiune, în vizorul DNA

Clujenii reclamă faptul că au întâlnit situaţii în care aparatele pentru bilete sunt blocate, fanta pentru bancnote este sigilată, dai banii şi rişti să rămâi fără bilet, iar validatoarele din autobuze sunt nefuncţionale de multe ori. Conducerea CTP Cluj-Napoca spune că firma CS Vision lucrează la remedierea problemelor.

Sistemul de ticketing, inaugurat în urmă cu mai puţin de jumătate de an încă nu funcţionează corespunzător. Un clujean spune că automatul de bilete de la Gara CFR este inactiv şi nu se pot cumpăra bilete. Oamenii se apropie de aparat, dar fac cale întoarsă în momentul în care văd că acesta nu este funcţional aşa că ajung să cumpere biletele tot de la clasicele chioşcuri.

O altă situaţie este semnalată pe site-ul domnuleprimar.ro. “Am observat că pe aparatele de ticketing e trecută Primăria Cluj-Napoca, aşadar problemele legate de ele ar trebui să le adresăm acestei instituţii. Mai multe aparate din zona Gheorgheni au blocată fanta pentru bancnote cu autocolant, pe care e menţionat că e o defecţiune tehnică. În mijloacele de transport, unele validatoare nu funcţionează. Nici acum nu se pot achiziţiona abonamente de la aceste maşinării. Se mai finalizează acest proiect sau rămâne aşa, eşuat?”, scrie un clujean, într-o sesizare adresată conducerii Primăriei.


Tot în Gheorgheni, o altă persoană se plânge că a trebuit să aştepte aproape cinci minute până să poată cumpăra bilet de la automat. “Acum vreo două zile, am vrut să cumpăr bilet de la aparatul din staţia de autobuz de la capătul liniei 3. Am introdus banii în fantă, dar biletul nu era niciunde, deşi pe ecran îmi scria că operaţiunea a fost finalizată. Nu îmi era că pierd 2 lei, dar nu este normal să pună în funcţiune aparatele, dacă sunt defecte. După ce am aşteptat pur şi simplu în faţa automatului, a apărut şi biletul după aproape cinci minute”, spune un tânăr care locuieşte în cartierul Gheorgheni.

Conducerea Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca afirmă că problemele se vor remedia. “Este vorba despre cazuri izolate. Se lucrează la sistemul de ticketing, la ora actuală într-adevăr sunt blocate câteva automate de bilete pentru că lucrează cei de la firma Vision, cea care a implementat sistemul de ticketing. Pe parcus, urmează să se remedieze problemele”, explică Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca.  


Firma CS Vision este în vizorul DNA, după ce în 10 noiembrie 2015, procurorii DNA au descins la sediul Primăriei Cluj-Napoca într-un dosar privind sistemul de ticketing. La sediul Primăriei, procurorii au cerut documente legate de acest proiect, iar la sediul CTP Cluj-Napoca au fost sigilate şi ridicate mai multe calculatoare. Într-un comunicat al DNA de la acea dată se precizează că procurorii “efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2012 – 2015”.

Proiectul de ticketing a fost realizat printr-un proiect european cu o finanţare de 33 de milioane de lei. Cele 61 de automate de eliberare a biletelor au intrat în funcţiune treptat, pe parcursul lunilor septembrie şi octombrie.


Proiectul de ticketing a început în iunie 2013, licitaţia pentru realizarea sa, organizată de Primăria Cluj-Napoca, fiind câştigată de asocierea dintre SC Ramb Sistem SRL şi SC CS Vision SRL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter