Actualitate

“Dacă acest Guvern nu va avea succes înseamnă că va trebui să lucrăm la pregătirea intelectuală a celor care se duc în politică”

La invitaţia rectoratului Universităţii Babeş-Bolyai şi cu ocazia meciurilor de tenis din cadrul Fed Cup, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a vizitat sâmbătă Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Cu această ocazie, rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a trecut în revistă realizările instituţiei pe care o conduce.

Înainte de meciul Simonei Halep, Gabriela Szabo, Ioan Aurel Pop şi George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis au vizitat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, dar şi Parcul Babeş (Parcul Iuliu Haţieganu).

Cu această ocazie, Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, a declarat că se aşteaptă la ajutoare “mai substanţiale” din partea Guvernului României pentru sportivii clujeni.


“Vă aflaţi în cea mai bună şi cea mai bine dotată instituţie de învăţământ superior sportiv din România, cu cel mai frumos şi mai vechi parc sportiv şi aş îndrăzni să spun şi cu rezultate de excepţie în toate domeniile sportului. Sperăm să fie şi mai de excepţie dacă ajutorul venit de la Guvern, că sportul nu se poate întreţine singur, va fi mai substanţial de acum încolo. În acelaşi timp, sunteţi în cea mai veche, cea mai mare şi cea mai prestigioasă universitate a României cu 42.000 de studenţi, cu 21 de facultăţi, cu trei limbi oficiale de studiu, română, maghiară, germană, cu foarte multe programe în engleză şi franceză, o universitate efectiv cu o efigie deosebită la nivelul Europei. Cea mai dinamică universitate, cu cele mai multe schimburi internaţionale, cu cei mai mulţi şi mai buni studenţi străini. Deocamdată, la nivelul oraşului se vede o viaţă foarte dinamică din punct de vedere intelectual şi sportiv, în acelaşi timp. Secretul este că această facultate, acest campus sportiv extraordinar, ştie să aplice un dicton vechi de 2000 de ani «minte sănătoasă în corp sănătos»”, a spus rectorul UBB.

Ioan Aurel Pop a mai precizat că cei mai importanţi oameni în stat sunt absolvenţi de Cluj.


“Suntem şi o universitate care prin multe facultăţi, avem o Facultate de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării dăm ţării şi specialişti în politică, nu ştiu cât de buni, dar trebuie să ştiţi că la ora actuală preşedintele ţării Klaus Iohannis este absolventul facultăţii noastre de fizică, vice prim ministrul Vasile Dâncu este absolventul facultăţii noastre de istorie şi filosofie la vremea respectivă, domnia sa fiind sociolog, primul ministru este absolvenţul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, ministrul Sănătăţii este absolventul medicinei clujene şi dacă acest Guvern nu va avea succes înseamnă că va trebui să mai lucrăm un pic la pregătirea intelectuală a clujenilor care se duc în politică.”, a declarat rectorul UBB.

La rândul ei, Gabriale Szabo, absolventă a şcolii de la Cluj, a precizat că promovează Facultate de Educaţie Fizică de la Cluj peste tot în lume.


“De fiecare dată când vin la Cluj pe mine mă trec emoţiile foarte puternice, au fost ani frumoşi pe care i-am petrecut aici la Facultatea de Educaţie Fizică, oriunde mă duc în lume încerc să promovez facultatea pentru că este cea care a contibuit la formarea mea ca om. Ca ministru al Tineretului şi Sportului am încercat să aducem cât mai multe competiţii sportive aici la Cluj. În 2017 vom organiza Campionatul European de Gimnastică, tot în 2017 vom organiza câteva competiţii de Euro Baschet, tot aici la Cluj. Viaţa sportivă de la Cluj este extrem de activă şi pe mine asta mă onorează foarte tare”, a spus Szabo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter