Actualitate

Stâlpişorii de pe strada Ştefan Meteş vor fi demontaţi. Proprietarii caselor vor demolarea blocurilor

Pe strada Ştefan Meteş, în urma unei decizii judecătoreşti au fost montaţi stâlpişori care limitau accesul auto al celor care locuiesc în blocurile de pe aceeaşi stradă. Consilierii locali au decis joi, demontarea stâlpişorilor.

În urma unor discuţii care au durat mai bine de o oră, în şedinţa de Consiliu Local de joi, s-a decis demontarea stâlpişorilor care împiedicau accesul auto al locuitorilor din cele patru blocuri de pe strada Ştefan Meteş. Practic, accesul auto era permis doar pentru locuitorii de la casele de pe stradă, iar cei din blocuri aveau acces doar pietonal. Problema persistă de aproximativ patru ani.

Practic, Primăria Cluj-Napoca a găsit o soluţie temporară prin îndepărtarea stâlpişorilor. La finalul discuţiilor şi votului, o proprietară a unei case de pe strada Ştefan Meteş a ameninţat că va da Primăria în judecată pentru repunerea stâlpişorilor şi demolarea celor patru blocuri.


Ambele tabere de pe strada Ştefan Meteş s-au prezentat în Consiliul Local cu avocaţi care le-au susţinut cauzele. Avocatul proprietarilor de case a propus ca Primăria să meargă pe exproprieri pentru a realiza un drum public. “O ordonanţă permite autorităţilor locale să meargă inclusiv pe expropriere pentru a crea drum public. Ar fi 25 de metri de expropriat până la strada Grigore Antipa astfel încât accesul să se facă pe acolo pe unde legea permite. Soluţia găsită trebuie să mulţumească ambele părţi, nu doar pe cei de la apartamente pentru că sunt mai mulţi”, a afirmat avocatul proprietarilor de case, Dan Hodorogea.  

Pe de altă parte, avocatul locatarilor din cele patru blocuri a mers pentru soluţia propusă de Primărie, respectiv demontarea stâlpişorilor. “Suntem pentru votarea hotărârii de Consiliu Local şi credem că astăzi se rezolvă o situaţie. Nu sunt de vină nici cei de la case, nici cei de la blocuri. Această stradă trebuia să fie mai lată de la începutul ei, nu acum. Soluţia de astăzi rezolvă o situaţie de anormalitate. Acel drum colector nu era în sarcina locatarilor, nici a constructorului, ci a comunităţii. Faptul că nu s-a putut rezolva are şi un aspect financiar pentru că realizarea unui astfel de drum colector necesită investiţii”, a declara avocatul.


Primarul Emil Boc a insistat, de asemenea, pe demontarea stâlpişorilor şi a punctat că realizarea unui drum colector care implică exproprieri ar dura cel puţin şase luni.

Până să se ajungă la soluţia adoptată joi în şedinţa de Consiliu Local, locuitorii de pe strada Ştefan Meteş au intentat procese, au fost în audiențe la Primărie, și-au modificat cărțile de identitate, dar totul a fost în zadar. Practic, locatarii apartamentelor de pe strada Ştefan Meteş au un drum pe care nu pot circula decât ca pietoni, accesul auto fiind permis doar pentru proprietarii celor 26 de case de pe stradă.  Potrivit locatarilor din apartamente, cele patru blocuri au fost recepţionate fără să aibă drum.


Stâlpişorii de pe stradă au fost montaţi în urma unei decizii în instanţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter